- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Θάλαμος αερίων» το Δελχί - Απόκοσμες εικόνες
Μοιράστηκαν 5 εκ. μάσκες, πιο τοξική από ποτέ η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Ινδίας
Πέντε εκατομμύρια μάσκες διανεμήθηκαν σε σχολεία στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Πέντε εκατομμύρια μάσκες διανεμήθηκαν σε σχολεία στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία έχει αγγίζει σχεδόν τοξικά επίπεδα με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία.
Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή σε επιτροπή να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στο Δελχί και σε δύο όμορες πολιτείες καθώς η ποιότητα της ατμόσφαιρας έχει χειροτερεύσει σε σημείο που κρίνεται απαραίτητη η κήρυξη υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Πυκνός καπνός από τις καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων που γίνονται σε γειτονικά κρατίδια καλύπτει το Δελχί, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της ινδικής πρωτεύουσας Αρβίντ Κεζριουάλ να ζητήσει το κλείσιμο των σχολείων, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την πόλη «θάλαμο αερίων. Βασική αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Νέο Δελχί είναι οι καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων στα κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη χρήση πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της ινδουιστικής γιορτής Ντιουάλι.
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια γεωργοί καίνε 23 εκατομμύρια τόνους υπολείμματα από τις σοδιές τους, σε μια έκταση 80.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Ινδία κάθε χρόνο.
«Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πλέον επικίνδυνη και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όλων, και κυρίως των παιδιών», αναφέρει η υπηρεσία σε επιστολή της.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας έφτασε το 500 στον δείκτη που μετρά τη συγκέντρωση στον αέρα των μικροσωματιδίων PM 2,5 που φτάνουν βαθιά στους πνεύμονες των ανθρώπων.
Τα επίπεδα πάνω από 400 υποδεικνύουν ότι επικρατούν συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ακόμη και ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζουν πνευμονολογικά προβλήματα.
Η υπηρεσία αποφάσισε επίσης να θέσει περιορισμούς στην κυκλοφορία των ιδιωτικών οχημάτων στο Νέο Δελχί όλη την επόμενη εβδομάδα, βάσει του συστήματος των «μονών-ζυγών». Παράλληλα απαγόρευσε για διάστημα μίας εβδομάδας οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα, όπως και τη χρήση πυροτεχνημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.