- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
67χρονη έγινε η «γηραιότερη νέα μαμά» στην Κίνα
Το μωρό ονομάστηκε «Τιανσί», δηλαδή «δώρο εξ ουρανού»
Σε ηλικία 67 ετών μία γυναίκα έγινε η «γηραιότερη νέα μαμά» στην Κίνα. Άγνωστο υπό τις οποίες έμεινε έγκυος.
Μια 67χρονη γιαγιά στην ανατολική Κίνα γέννησε ένα κοριτσάκι και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Κινέζα που απέκτησε παιδί με φυσιολογικό τρόπο.
Η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Τιάν, γέννησε την Παρασκευή με καισαρική στην επαρχία Σαντόνγκ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το μαιευτήριο της πόλης Ζαοζχουάνγκ επιβεβαίωσε ότι μία 67χρονη γυναίκα γέννησε εκεί, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έμεινε έγκυος.
«Το παιδί είναι δώρο εξ ουρανού για εμάς τους δύο», δήλωσε ο σύζυγός της, που είναι 68 ετών, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο guancha.cn.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Global Times, το μωρό ονομάστηκε «Τιανσί», δηλαδή «δώρο εξ ουρανού» στα κινέζικα.
Αν επιβεβαιωθεί ότι η σύλληψη της Τιάν ήταν φυσιολογική, θα πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η πιο μεγάλη σε ηλικία γυναίκα που γέννησε παιδί έπειτα από φυσιολογική σύλληψη είναι μια Βρετανίδα η οποία γέννησε το 1997 σε ηλικία 50 ετών.
Το παγκόσμιο ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας που έγινε μητέρα, έπειτα από τεχνητή γονιμοποίηση, κατέχει η Ισπανίδα Μαρία ντελ Κάρμεν Μπουσάδα Λάρα, η οποία το 2006 γέννησε δίδυμα λίγο πριν γιορτάσει τα 67α γενέθλιά της. Πέθανε από καρκίνο δύο χρόνια αργότερα.
Η τοπική εφημερίδα Jinan Times διευκρίνισε ότι η Τιάν είναι ήδη μητέρα δύο παιδιών, ανάμεσά τους ενός γιου που γεννήθηκε το 1977 λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η πολιτική του ενός παιδιού στη Κίνα προκειμένου να περιοριστεί η δημογραφική έκρηξη στη χώρα.
Πρόσφατα η σχετική νομοθεσία χαλάρωσε και πλέον όλα τα ζευγάρια μπορούν να αποκτήσουν δύο παιδιά.
Όμως η γέννηση του τρίτου παιδιού της Τιάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.
«Αυτοί οι γονείς είναι εγωιστές», έγραψε ένας χρήστης. «Στην ηλικία τους δεν θα μπορέσουν να ασχοληθούν με το παιδί και το βάρος θα πέσει στα μεγαλύτερα παιδιά τους».
Άλλοι διερωτήθηκαν αν το ζευγάρι θα πρέπει να τιμωρηθεί επειδή παραβίασε το όριο των δύο παιδιών ανά οικογένεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιμένουν οι Βρετανοί - Τα επιχειρηματα της ελληνικής πλευράς στην UNESCO
Παρέμβαση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ
Ο γάμος θα τελεστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις Μπαχάμες
Παρέμβαση στην Ε.Ε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελέα
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης
Μαζί τους βρισκόταν και ο εκπαιδευτής καταδύσεων Τζιανλούκα Μπενεντέτι
«Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον κλάδο της εστίασης
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται πυρετωδώς για εμβόλιο κατά του στελέχους Bundibugyo
Η Μπρίτνεϊ Μπράουν δικαιώθηκε δικαστικά μετά από στοχοποίησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό, εισήχθη οικειοθελώς σε κέντρο αποκατάστασης
Ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα - Ανησυχία για το στέλεχος Bundibugyo χωρίς διαθέσιμο εμβόλιο
Ο 94χρονος αδελφός του Φιντέλ Κάστρο απουσίαζε από τις κινητοποιήσεις
Το Slow Food ιδρύθηκε το 1986 ως αντίδραση στα εγκαίνια του πρώτου McDonald's στην Ιταλία
«Δεν είμαστε προς πώληση»: Εκατοντάδες πολίτες γύρισαν την πλάτη στις ΗΠΑ
Η διεθνής κοινότητα ενισχύει την προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας - Ταραχές και εμπρησμοί σε δομές υγείας
Τι προβλέπει για τα Στενά του Ορμούζ
Την ώρα που το Τελ Αβίβ διατήρησε στις αποθήκες πολλά από τα δικά του πυρομαχικά
Πρόκειται για το τέταρτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Τουρκία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.