- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωπαίοι και Ιάπωνες έχουν δημοσίως πει ότι θα ήθελαν να στείλουν τους αστροναύτες τους στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, δεν μίκησαν ακόμη για τη συνδρομή.
Ο επικεφαλής της NASA είπε σήμερα ότι η επιλογή των πρώτων χωρών που θα στείλουν τους αστροναύτες τους στη Σελήνη, μετά τους Αμερικανούς, θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συνδρομές στο πρόγραμμα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ για την επιστροφή στη Σελήνη.
«Όταν κάνουμε τον λογαριασμό των συνδρομών των διεθνών εταίρων μας σε αυτήν την επιχείρηση, μπορείτε να φανταστείτε ότι πολλές χώρες θα εμπλακούν, σε επαρκές επίπεδο, ώστε να ζητήσουν να στείλουν έναν αστροναύτη στο έδαφος της Σελήνης» δήλωσε ο Τζιμ Μπρίντενστιν, ο διοικητής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο 70ο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής, που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Ευρωπαίοι και Ιάπωνες έχουν δημοσίως πει ότι θα ήθελαν να στείλουν τους αστροναύτες τους στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, βάσει του οποίου προβλέπεται μια πρώτη προσσελήνωση δύο Αμερικανών το 2024, και κατόπιν άλλες αποστολές.
«Θέλουμε να στείλουν τους αστροναύτες τους στη Σελήνη. Στόχος μας είναι πολλές χώρες να ζήσουν και να εργαστούν στη Σελήνη την ίδια στιγμή» σημείωσε ο Τζιμ Μπρίντενστιν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Ανάμεσά τους τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες - Φόβοι για νέα πλημμύρα
«Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ»
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα συνδέσει επισήμως τις καταγγελίες
Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.