Κοσμος

Φρικτό τριπλό μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαβρία

Σκότωσαν τρίχρονο αγόρι μαζί με το παππού και τη σύντροφο του τελευταίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πώς μπορείτε να σκοτώσετε έναν τόσο μικρό άνθρωπο; Αυτό ξεπερνά κάθε όριο», δήλωσε ο εισαγγελέας Φράνκο Τζιακομαντόνιο, σχολιάζοντας την τριπλή μαφιόζικη δολοφονία σε περιοχή της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία. Τα θύματα της επίθεσης, η οποία συνδέεται με το εμπόριο ναρκωτικών, είναι ένα τρίχρονο αγόρι, ο 52χρονος παππούς του και η 27χρονη σύντροφός του από το Μαρόκο. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα εντός αυτοκινήτου σε απομονωμένη περιοχή της Καλαβρίας. Η τοπική διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας έχει ξεκινήσει έρευνα για την τριπλή δολοφονία.

«Το συμβάν είναι χωρίς προηγούμενο, είναι φρικτό. Πιστεύω ότι είναι η πιο αποτροπιαστική δολοφονία που έχω συναντήσει στη διάρκεια των πολλών χρόνων που εργάζομαι», πρόσθεσε ο κ. Τζιακομαντόνιο. Ο δολοφονηθείς φέρεται να είναι ο Τζουζέπε Γιανιτσέλι, παππούς του μικρού αγοριού, Νικόλα Καμπολόνγκο. Ο Γιανιτσέλι είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην οικία του, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του.

Η σύζυγός του Μαρία Ροζάριο Νουσέρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή, επίσης για διακίνηση ναρκωτικών. Στο μεταξύ ο άνδρας έκανε σχέση με τη νεαρή Μαροκινή η οποία δολοφονήθηκε. Η μητέρα του Νικόλα, η Αντόνια, 24 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το μικρό αγόρι είχε περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή μαζί με τη μητέρα του, προτού δοθεί στον παππού του.