- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Μακεδονία: Η δήλωση του προέδρου δείχνει ολονύχτιο θρίλερ
Ζόραν Ζάεφ και πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν από τις 6 το απόγευμα
Αινιγματική δήλωση του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι δείχνει πως θα είναι μακριά η νύχτα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Από τις 6 το απόγευμα συνεδριάζουν εκτάκτως στα Σκόπια υπό τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και οι πολιτικοί αρχηγοί. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι το «όχι» της ΕΕ, έπειτα από το βέτο των Γαλλίας, Ολλανδίας και Δανίας, στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η προκήρυξη από τον Ζ. Ζάεφ πρόωρων εκλογών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται δηλώσεις του προέδρου Πενταρόφσκι προμηνύεται μακριά η νύχτα, καθώς οι αρχηγοί δεν τα βρίσκουν στην ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.
«Έπειτα από περισσότερο από μιάμιση ώρα, οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων στη χώρα σταματούν το συμβούλιο. Ο αρχηγός του κράτους, Στέβο Πενταρόβσκι, ανακοίνωσε ότι στο πρώτο μέρος των ηγετών της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα ευρω-ενοποίησης της χώρας, ενώ το δεύτερο μέρος της συνάντησης θα αφιερωθεί στην απόφαση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές» αναφέρει συγκεκριμένα το alsat-m.tv, σύμφωνα με τη μετάφραση του newsit.gr.
Ο Πενταρόβσκι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από όλους τους ηγέτες ότι ανεξάρτητα από την απόφαση της ΕΕ, η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Διάσημοι στηρίζουν εφαρμογές προσευχής με το αζημίωτο και με συνδρομή εννοείται
Νέα προσπάθεια να σπάσει o ισραηλινός αποκλεισμός
Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν ο Πάουελ παραμείνει στο επταμελές συμβούλιο της Fed
Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με έξοδο των δύο γυναικών στη Μελβούρνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.