Κοσμος

Βόρεια Μακεδονία: Η δήλωση του προέδρου δείχνει ολονύχτιο θρίλερ

Ζόραν Ζάεφ και πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν από τις 6 το απόγευμα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζάεφ - Πενταρόφσκι
Ζάεφ - Πενταρόφσκι © EPA/NAKE BATEV

Αινιγματική δήλωση του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι δείχνει πως θα είναι μακριά η νύχτα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Από τις 6 το απόγευμα συνεδριάζουν εκτάκτως στα Σκόπια υπό τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και οι πολιτικοί αρχηγοί. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι το «όχι» της ΕΕ, έπειτα από το βέτο των Γαλλίας, Ολλανδίας και Δανίας, στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η προκήρυξη από τον Ζ. Ζάεφ πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται δηλώσεις του προέδρου Πενταρόφσκι προμηνύεται μακριά η νύχτα, καθώς οι αρχηγοί δεν τα βρίσκουν στην ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.

«Έπειτα από περισσότερο από μιάμιση ώρα, οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων στη χώρα σταματούν το συμβούλιο. Ο αρχηγός του κράτους, Στέβο Πενταρόβσκι, ανακοίνωσε ότι στο πρώτο μέρος των ηγετών της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα ευρω-ενοποίησης της χώρας, ενώ το δεύτερο μέρος της συνάντησης θα αφιερωθεί στην απόφαση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές» αναφέρει συγκεκριμένα το alsat-m.tv, σύμφωνα με τη μετάφραση του newsit.gr.

Ο Πενταρόβσκι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από όλους τους ηγέτες ότι ανεξάρτητα από την απόφαση της ΕΕ, η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ