Σε γήπεδο του Τραμπ η επόμενη G7
Για πρώτη φορά οι «ισχυρές» οικονομίες του πλανήτη θα παίξουν γκολφ
Η επόμενη G7 θα διεξαχθεί σε γκολφ κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.
Η επόμενη σύνοδος της G7, της ομάδας των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί το 2020 στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβάνεϊ.
Ο Μικ Μαλβάνεϊ επισήμανε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν θα έχει κανένα κέρδος από τη χρήση της ιδιοκτησίας του και υπερασπίστηκε την απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με επικρίσεις και ερωτήματα από τους πολιτικούς αντιπάλους του για τα οικονομικά του και ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων.
Η τοποθεσία όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος θα είναι το Trump National Doral Club, στο Μαϊάμι.
«Δεν είναι η μοναδική πιθανή τοποθεσία, όμως είναι η καλύτερη τοποθεσία» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.
«Χρησιμοποιούμε τα ίδια κριτήρια με εκείνα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις» (για τη διοργάνωση της συνόδου), σημείωσε, προσθέτοντας ότι εξετάστηκαν 12 διαφορετικές τοποθεσίες.
«Είναι ένας εξαιρετικός χώρος», είχε υποστηρίξει ο Τραμπ από το Μπιαρίτς. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση, πολλών χιλιάδων στρεμμάτων, επομένως εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε κάθε εκδήλωση εκεί», είχε επισημάνει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το αεροδρόμιο (…). Και κάθε αποστολή θα μπορεί να έχει το δικό της κτίριο».
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως καταφερθεί κατά του Τζο Μπάιντεν, φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, για τις επιχειρηματικές διασυνδέσεις του γιου του στην Ουκρανία και την Κίνα, τις οποίες ο Τραμπ έχει πολλάκις χαρακτηρίσει διεφθαρμένες, χωρίς να δίνει αποδεικτικά στοιχεία.
Ερωτηθείς για το πώς η χρήση των επιχειρηματικών ιδιοκτησιών του Αμερικανού προέδρου για τη φιλοξενία επίσημων κυβερνητικών εκδηλώσεων διαφέρει από τις κατηγορίες του Τραμπ εναντίον των Μπάιντεν, ο Μαλβάνεϊ απάντησε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει κανένα κέρδος σημειώνοντας πως η οικογένεια είχε κάνει περιουσία προτού ο Ρεπουμπλικανός γίνει πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2017.
Εξάλλου, ο προσωπάρχης του διευκρίνισε ότι η όλη διοργάνωση θα έχει υψηλό κόστος, ενώ με τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου θα εξοικονομηθούν εκατομμύρια δολάρια, καθώς θα είναι φθηνότερος σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες.
Το Trump National Doral Club, το οποίο αγόρασε ο Αμερικανός πρόεδρος το 2012, περιγράφεται ως μια «τροπική όαση» με περισσότερα από 600 δωμάτια, εκ των οποίων δύο «προεδρικές σουίτες».
Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα απουσιάζει από την ατζέντα των συνομιλιών της επόμενης G7.
«Η κλιματική αλλαγή δεν θα βρίσκεται στο πρόγραμμα» της συνόδου, δήλωσε ο Μικ Μαλβάνεϊ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο μοναδικός ηγέτης της διεθνούς κοινότητας που απέσυρε τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού, συνηθίζει να μένει στο περιθώριο όλων των πρωτοβουλιών για το κλίμα, κατά τη διάρκεια σημαντικών διεθνών συνόδων.
Η τύχη του Αμαζονίου, του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του πλανήτη που βρέθηκε στο έλεος πυρκαγιών, ήταν στο επίκεντρο της συνόδου της G7 τον Αύγουστο στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.