- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Brexit: 5 υπουργοί του Τζόνσον απειλούν με παραίτηση
Σε περίπτωση που «κλειδώσει» η πορεία προς αποχώρηση χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον απειλούν με παραίτηση αν διαπιστωθεί ότι η χώρα οδεύει προς Brexit χωρίς συμφωνία.
Αντιμέτωπος με νέα ανταρσία τόσο στους κόλπους της κυβέρνησής του όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, των Συντηρητικών, είναι έτοιμος να βρεθεί ο Μπόρις Τζόνσον. Με την ανησυχία να εντείνεται ολοένα περισσότερο, καθώς η χώρα οδεύει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, μια ομάδα τουλάχιστον πέντε υπουργών θεωρείται ότι θα παραιτηθεί εφόσον διαπιστωθεί ότι η χώρα οδεύει προς ένα «σκληρό» Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «The Times».
Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού εντύπου, αυτοί που αναμένεται να παραιτηθούν είναι:
- Η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν,
- ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ,
- ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ,
- ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και
- ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ.
Υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, στέλεχος της κυβέρνησης Τζόνσον, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του Κοινοβουλίου, τα οποία ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Τόρις, θα παραιτηθούν επίσης, εφόσον «κλειδώσει» η πορεία της χώρας προς το λεγόμενο «no-deal Brexit».
«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», τόνισε άλλος υπουργός -που επίσης δεν κατονομάζεται- στην εφημερίδα, αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ντόμινικ Κάμινγκς.
Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Πολύ δύσκολο το Brexit με συμφωνία
Απαισιόδοξος εμφανίστηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας. Σε δηλώσεις του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Λίο Βαράντκαρ υποστήριξε ότι το χάσμα Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει.
«Βεβαίως θα εργαστώ έως την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσω (την επίτευξη συμφωνίας), αλλά όχι με κάθε κόστος (...). Νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία ως την επόμενη εβδομάδα. Ειλικρινά» είπε ο Βαράντκαρ σε δηλώσεις του στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.
«Στην ουσία, αυτό που έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι απαρνήθηκε τη συμφωνία που είχαμε διαπραγματευτεί επί δύο χρόνια με την κυβέρνηση της (προηγούμενης) πρωθυπουργού Μέι. Τώρα, (ο Μπόρις Τζόνσον) ξανάφερε τη μισή στο τραπέζι και μας λέει πως αυτό είναι παραχώρηση, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Υπάρχουν δύο μεγάλα χάσματα» πρόσθεσε ο Ιρλανδός αξιωματούχος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.