Κοσμος

Τσαβούσογλου για εισβολή στη Συρία: «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη»

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στη γειτονική χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μεβλούτ Τσαβούσογλου/©EPA/FATIH AKTAS

Η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία γίνεται για την «ειρήνη και σταθερότητα», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας αυτής, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Άγκυρα θα εξαπολύσει σύντομα επίθεση στη βόρεια Συρία.

Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην στρατιωτική επιχείρηση που προγραμματίζει εδώ και καιρό για να δημιουργήσει μια -όπως την ονομάζει- «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία. Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα αναμειχθούν στην επιχείρηση αυτή.

«Από την έναρξη της κρίσης στην Συρία, υποστηρίζαμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο εξής. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δική μας (...) ασφάλεια, καθαρίζοντας την περιοχή αυτή από τους τρομοκράτες» σημείωσε ο Τσαβούσογλου. «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία» πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική εισβολή έχει στόχο να πλήξει θέσεις τους στο βόρειο τμήμα της Συρίας και προειδοποιούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του ISIS.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ