- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσαβούσογλου για εισβολή στη Συρία: «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη»
Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στη γειτονική χώρα
Η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία γίνεται για την «ειρήνη και σταθερότητα», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας αυτής, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Άγκυρα θα εξαπολύσει σύντομα επίθεση στη βόρεια Συρία.
Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην στρατιωτική επιχείρηση που προγραμματίζει εδώ και καιρό για να δημιουργήσει μια -όπως την ονομάζει- «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία. Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα αναμειχθούν στην επιχείρηση αυτή.
«Από την έναρξη της κρίσης στην Συρία, υποστηρίζαμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο εξής. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δική μας (...) ασφάλεια, καθαρίζοντας την περιοχή αυτή από τους τρομοκράτες» σημείωσε ο Τσαβούσογλου. «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία» πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter.
Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική εισβολή έχει στόχο να πλήξει θέσεις τους στο βόρειο τμήμα της Συρίας και προειδοποιούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του ISIS.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η με το ζόρι συνύπαρξη, τα συστημικά μετριοπαθή κόμματα αντί για λύσεις προσφέρουν κηρύγματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.