- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελεύθερος συνεργός του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού
Αποφυλακίζεται υπό όρους «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Βέλγου κακοποιού
Βέλγιο: Ένας από τους συνεργούς του παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού αποφυλακίζεται υπό όρους.
Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να αποφυλακιστεί υπό όρους ένας συνεργός του Μαρκ Ντιτρού ο οποίος το 2004 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για τη συμμετοχή του στην απαγωγή και την κατακράτηση πολλών από τα θύματα του διαβόητου παιδεραστή.
Ο Μισέλ Λελιέβρ λάμβανε από το 2013 άδειες εξόδου από τη φυλακή. Θα μπορέσει να αποφυλακιστεί εφόσον καταφέρει να βρει ένα σπίτι για να διαμείνει μόνιμα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Η απόφαση του δικαστηρίου εφαρμογής των ποινών των Βρυξελλών περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα όρους, όπως να βρει δουλειά (ή να φοιτήσει σε σχολή μαθητείας) και να αποζημιώσει τους πολιτικούς ενάγοντες.
Ο Λελιέβρ, 48 ετών σήμερα, είχε συλληφθεί το 1996, την ίδια περίοδο με τον Μαρκ Ντιτρού και την τότε σύντροφο του τελευταίου, την Μισέλ Μαρτέν. Θεωρείται ως «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Ντιτρού και καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην απαγωγή, το 1995, της Αν και της Έφιε – πρόκειται για τα δύο από τα τέσσερα κορίτσια που βρέθηκαν νερά έναν χρόνο αργότερα σε μια από τις ιδιοκτησίες του παιδεραστή, του χειρότερου εγκληματία στην ιστορία του Βελγίου.
Το 2004 το Εφετείο της Αρλόν έκρινε επίσης ότι ο Μισέλ Λελιέβρ βοήθησε τον Ντιτρού όταν άρπαξε τις Λετισιά και Σαμπίν, τα δύο κορίτσια που βρέθηκαν ζωντανά τον Αύγουστο του 1996 σε ένα σπίτι στο Σαρλερουά.
Ο Λελιέβρ είναι ο δεύτερος από τους καταδικασθέντες που αποφυλακίζεται υπό όρους. Η Μισέλ Μαρτέν, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών, αποφυλακίστηκε το 2012, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στο Βέλγιο η απόφαση αυτή.
Ο Ντιτρού έχει καταδικαστεί σε ισόβια και παραμένει κρατούμενος στη φυλακή της Νιβέλ. Ο δικηγόροι του κατέθεσαν αίτημα να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την υπό όρους αποφυλάκισή του μέχρι το 2021, όταν θα συμπληρώσει 25 χρόνια στις φυλακές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.