Κοσμος

Ελεύθερος συνεργός του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού

Αποφυλακίζεται υπό όρους «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Βέλγου κακοποιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Λελιέβρ
Μισέλ Λελιέβρ

Βέλγιο: Ένας από τους συνεργούς του παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού αποφυλακίζεται υπό όρους.

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να αποφυλακιστεί υπό όρους ένας συνεργός του Μαρκ Ντιτρού ο οποίος το 2004 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για τη συμμετοχή του στην απαγωγή και την κατακράτηση πολλών από τα θύματα του διαβόητου παιδεραστή.

Ο Μισέλ Λελιέβρ λάμβανε από το 2013 άδειες εξόδου από τη φυλακή. Θα μπορέσει να αποφυλακιστεί εφόσον καταφέρει να βρει ένα σπίτι για να διαμείνει μόνιμα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου εφαρμογής των ποινών των Βρυξελλών περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα όρους, όπως να βρει δουλειά (ή να φοιτήσει σε σχολή μαθητείας) και να αποζημιώσει τους πολιτικούς ενάγοντες.

Ο Λελιέβρ, 48 ετών σήμερα, είχε συλληφθεί το 1996, την ίδια περίοδο με τον Μαρκ Ντιτρού και την τότε σύντροφο του τελευταίου, την Μισέλ Μαρτέν. Θεωρείται ως «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Ντιτρού και καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην απαγωγή, το 1995, της Αν και της Έφιε – πρόκειται για τα δύο από τα τέσσερα κορίτσια που βρέθηκαν νερά έναν χρόνο αργότερα σε μια από τις ιδιοκτησίες του παιδεραστή, του χειρότερου εγκληματία στην ιστορία του Βελγίου.

Το 2004 το Εφετείο της Αρλόν έκρινε επίσης ότι ο Μισέλ Λελιέβρ βοήθησε τον Ντιτρού όταν άρπαξε τις Λετισιά και Σαμπίν, τα δύο κορίτσια που βρέθηκαν ζωντανά τον Αύγουστο του 1996 σε ένα σπίτι στο Σαρλερουά.

Ο Λελιέβρ είναι ο δεύτερος από τους καταδικασθέντες που αποφυλακίζεται υπό όρους. Η Μισέλ Μαρτέν, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών, αποφυλακίστηκε το 2012, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στο Βέλγιο η απόφαση αυτή.

Ο Ντιτρού έχει καταδικαστεί σε ισόβια και παραμένει κρατούμενος στη φυλακή της Νιβέλ. Ο δικηγόροι του κατέθεσαν αίτημα να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την υπό όρους αποφυλάκισή του μέχρι το 2021, όταν θα συμπληρώσει 25 χρόνια στις φυλακές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ