Κοσμος

Άνευ προηγουμένου ανταπόκριση για να σωθεί η μικρή Πία

Ένα εκατ. Βέλγοι δίνουν χρήματα για το μοναδικό φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει αυτό το μωρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TeamPia
TeamPia / © https://teampia.be, INNEKE GEBRUERS

Περισσότεροι από 950.000 Βέλγοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός ζευγαριού που χρειάζεται επειγόντως 1,9 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει το κόστος του φαρμάκου που θα μπορούσε να σώσει το μωρό του.  

Η μόλις εννέα μηνών Πία, η οποία πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) και ζει στην Αμβέρσα, χρειάζεται το φάρμακο Zolgensma. Πρόκειται για ένα φάρμακο, του οποίου η χρήση δεν έχει εγκριθεί στην Ευρώπη, αλλά διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

Το Βέλγιο έχει πληθυσμό 11,4 εκατομμυρίων και η μητέρα της Πίας, Έλεν Ντε Μέγερ, δήλωσε ότι ένας στους 10 Βέλγους έχει συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων για το ταξίδι στις ΗΠΑ και την αγορά του φαρμάκου. «Τώρα μπορώ να πετάξω από το να πάω μπουσουλώντας», λέει το μήνυμα στην ιστοσελίδα TeamPia που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση των χρημάτων.

header-team-pia.jpg
TeamPia / © https://teampia.be, INNEKE GEBRUERS


Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων αξίας 2 ευρώ το καθένα σε μια υπηρεσία δωρεών.

«Είναι συγκινητικό τι μπορεί να κάνει μια ολόκληρη χώρα όταν ενωμένη προσπαθεί για έναν σκοπό», είπε η μητέρα του μωρού στο βελγικό κανάλι VRT και πρόσθεσε: «το ποσό που συγκεντρώσαμε σε δύο μέρες είναι απλά τρελό». 

innekegebruers-familieshoot-wilrijk-dayinthelife-ellen-tim-briek-pia-35-700x545.jpg
TeamPia / © https://teampia.be, INNEKE GEBRUERS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ