- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στο Πακιστάν: 24 νεκροί, 450 τραυματίες
Εκατοντάδες σπίτια ισοπεδώθηκαν και ακόμα ο κόσμος δεν έχει ηρεμήσει από τους μετασεισμούς
Πακιστάν-σεισμός: Σε 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και σε 450 των τραυματιών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στο πακιστανικό Κασμίρ, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο πανικός υποχωρεί.
Ο χθεσινός σεισμός ισοπέδωσε σπίτια και καταστήματα και κατέστρεψε δρόμους σε περιοχή που βρίσκεται βόρεια μεταξύ των πόλεων Τζελούμ και Μιρπούρ, στην πακιστανική πλευρά του διαφιλονικούμενου Κασμίρ.
«Η κατάσταση αρχίζει σιγά σιγά να εξομαλύνεται, τώρα έχει μειωθεί ο πανικός των ανθρώπων, αν και τη νύχτα έγινε αισθητός και ένας μετασεισμός», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Σάρνταρ Γκουλφάραζ Χαν.
Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν σε χωριά στα οποία κατέρρευσαν παλιά σπίτια, πρόσθεσε ο Χαν.
Πολλοί από την περιοχή κοιμήθηκαν έξω τη νύχτα και κάποιοι επέστρεψαν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί για να πάρουν πράγματα και να δουν τι ζημιές έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.
Ο στρατός και τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συνεργεία μηχανικών άρχισαν την επισκευή κεντρικής οδικής αρτηρίας που υπέστη σοβαρές ζημιές, ανακοίνωσε το γραφείο επικοινωνιών του πακιστανικού στρατού. Από τον σεισμό υπέστησαν επίσης ζημιές τρεις γέφυρες.
Ο στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 160 τραυματίστηκαν από τον σεισμό, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές που είχε αργότερα ο απολογισμός αυτός αυξήθηκε σε 24 νεκρούς και 450 τραυματίες.
«Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι επλήγησαν, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν υποδομές», δήλωσε παράλληλα στο AFP ο Τσόντρι Ρούχσαρ, ένα μέλος της τοπικής συνέλευσης του πακιστανικού Κασμίρ. «Εκατοντάδες σπίτια είτε ισοπεδώθηκαν, είτε υπέστησαν τόσο μεγάλες ζημιές που να κρίνεται ότι δεν μπορούν να κατοικηθούν», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες ζώνες διεκόπη επίσης η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.
Το επίκεντρο του σεισμού αυτού των 5,2 βαθμών εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Τζελούμ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στην επαρχία Παντζάμπ και το πακιστανικό Κασμίρ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS). Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται ότι έφτανε τα 10 χιλιόμετρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Ίμραν Καν σε μήνυμά του στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και σημείωσε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προβεί γρήγορα σε προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων και στον υπολογισμό των ζημιών.
Το Κασμίρ είναι μια διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν και έχει αποτελέσει την αιτία για δύο πολέμους μεταξύ των δύο χωρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.