Κοσμος

Πεδίο μάχης το Χονγκ Κονγκ: Βεβήλωσαν τη σημαία της Κίνας

Βανδαλισμοί σε εμπορικό κέντρο, πέτρες και δακρυγόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hong Kong protesters demonstrate inside shopping mall | AFP

Έκρυθμη και πάλι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ. Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για 16ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.

Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ βεβήλωσαν τη σημαία της Κίνας και προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικό κέντρο κατά τη διάρκεια του 16ου συνεχόμενου Σαββατοκύριακου των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Βιτρίνες έγιναν κομμάτια και κυλιόμενες σκάλες καταστράφηκαν από διαδηλωτές στο εμπορικό κέντρο New Town Plaza. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει και αποκλείσει την περιοχή ενώ δίνονται μάχες με πέτρες και δακρυγόνα μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας και των διαδηλωτών.  

Περίπου 1000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το εμπορικό κέντρο New Town Plaza για μια αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία.

Γύρω στις 11.00 ώρα Ελλάδας, εντούτοις, διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, άρχισαν να αποσυναρμολογούν τις πόρτες καταστημάτων προκειμένου να φτιάξουν πρόχειρα οχυρώματα στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

Άλλοι διαδηλωτές επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στον σιδηροδρομικό σταθμό το Σα Τιν, σπάζοντας κάμερες κλειστού κυκλώματος με σφυριά, προτού οι αρχές εκκενώσουν τον σταθμό και τον κλείσουν.

Σε μια άλλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων στο εμπορικό κέντρο Elements στη συνοικία Τσιμ Σα Τσούι δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι διαδηλώσεις του αντικυβερνητικού κινήματος του Χονγκ Κονγκ έχουν μεταφερθεί στα εμπορικά καταστήματα, όπου οι διαδηλωτές προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο κίνημα πολιτικής ανυπακοής παρά να ψωνίζουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC η αστυνομία νωρίτερα απέτρεψε μεγάλη αναταραχή στη γραμμή του μετρό που οδηγεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Hong Kong: Police and protesters clash in 16th weekend of unrest


Στόχος είναι να πληγεί η αγορά και ιδίως η τοπική οικονομία του Χονγκ Κονγκ. 

Υπενθυμίζεται ότι το κύμα διαμαρτυρίας ξεκίνησε με αφορμή τη κατάθεση νομοσχεδίου από την τοπική ηγεσία του Χονγκ Κονγκ για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, αλλά στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε μια γενικευμένη απαίτηση για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και απεξάρτηση από τον έλεγχο του Πεκίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ