- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν, Ο βελγικός στρατός δήλωσε πως ομάδα ερευνητών πρόκειται να μεταβεί στη Βρετάνη.
Δύο Βέλγοι κυβερνήτες ενός μαχητικού F-16 επιβίωσαν σήμερα της συντριβής του αεροσκάφους τους στη δυτική Γαλλία και ο ένας από αυτούς παρέμεινε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του σε γραμμή υψηλής τάσης, προτού οι υπηρεσίες βοήθειας καταφέρουν να τον απαγκιστρώσουν.
«Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πριν από τη συντριβή. Εντοπίστηκαν και είναι εν ζωή», ανέφερε λίγο μετά το μεσημέρι σε μια ανακοίνωση η νομαρχία του διαμερίσματος Μορμπιάν.
Οι διασώστες, που εστάλησαν στην περιοχή, κατάφεραν να φθάσουν πολύ γρήγορα στον πρώτο πιλότο.
Στη συνέχεια επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στον δεύτερο πιλότο, που παρέμενε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του που είχε πιαστεί σε ηλεκτρικά καλώδια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απαγκιστρώσουν με τη βοήθεια ειδικών του ηλεκτρικού δικτύου υψηλής τάσης.
«Απαγκιστρώθηκε, τους έχουμε και τους δύο, τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη. Είναι ζωντανοί και τραυματισμένοι, τους ανέλαβαν οι πυροσβέστες», διευκρίνισε η νομαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν, Ο βελγικός στρατός δήλωσε πως ομάδα ερευνητών πρόκειται να μεταβεί στη Βρετάνη.
Οι δύο στρατιωτικοί είχαν απογειωθεί από τη Φλορέν (Βέλγιο) για μια εκπαιδευτική πτήση με προορισμό την αεροναυτική βάση Λαν-Μπιουέ κοντά στην πόλη Λοριάν, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος τους, σύμφωνα με τη νομαρχία.
Μια περίμετρος ασφαλείας 500 μέτρων δημιουργήθηκε γύρω από το σημείο της συντριβής και περίπου 40 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν.
«Εξάλλου, οκτώ σπίτια εκκενώθηκαν (15 άνθρωποι συνολικά) για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε τις πρώτες απογευματινές ώρες η νομαρχία.
«Το φτερό του αεροσκάφους απέσπασε ένα τμήμα της στέγης στη βόρεια πρόσοψη του σπιτιού μας. Οι ζημιές είναι εντυπωσιακές: τα δέντρα και το εξοχικό είχαν πιάσει φωτιά όταν απομάκρυναν τη σύζυγό μου», δήλωσε στην εφημερίδα Le Telegramme, ο Πατρίκ Κοφέρ, κάτοικος της Πλουβινιέ.
Σύμφωνα με τη νομαρχία του Μορμπιάν, το αεροσκάφος «δεν ήταν οπλισμένο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Τι θα γίνει με το υλικό που κατασχέθηκε
Μετά τις καταγγελίες ο μουσικός παραγωγός μεταφέρθηκε στην απομόνωση
Τι συμβολίζει το έργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.