- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο νεκροί στη μάχη με τις φλόγες στον Αμαζόνιο
Ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης τα θύματα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βολιβίας
Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα με τις φλόγες στη Βολιβία, ανακοινώνει ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου το οποίο εκτείνεται στη Βολιβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες χθες Δευτέρα.
Οι πυρκαγιές, που μαίνονται επί έναν μήνα, έχουν απανθρακώσει περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων, τόνισε ο πρόεδρος Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τα θύματα, ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική περιφέρεια Κοτσαμπάμπα και στη δυτική περιφέρεια Λα Πας.
Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης Χόρχε Ινοχόσα Βέλα, 22 ετών, έχασε τη ζωή του, κατά τα φαινόμενα πέφτοντας από ύψος στο εθνικό πάρκο Τουνάρι, στην περιοχή Σακάβα, στην Κοτσαμπάμπα. Ο νεαρός είχε κηρυχθεί αγνοούμενος το Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή, με εγκαύματα.
Ο πυροσβέστης Λούσιο Μαμάνι επίσης έχασε τη ζωή του εξαιτίας πτώσης. Έπεσε σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων στο Κορόικο δε λα Πας. Περίπου 4.000 πυροσβέστες και εθελοντές συμμετέχουν στον αγώνα για να κατασβεστούν οι πυρκαγιές στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα, με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.
Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι μίσθωσε αεροσκάφος Boeing 747 Supertanker για να συμβάλλει στις προσπάθειες πυρόσβεσης από αέρος. Έχει επίσης κινητοποιήσει πέντε ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.