- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εκλογές στις 14 Οκτωβρίου αν επιχειρήσουν να μπλοκάρουν το Brexit
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή
Αν περάσει το νομοσχέδιο για μπλοκάρισμα του Brexit χωρίς συμφωνία, ο Τζόνσον θα καταθέσει πρόταση για εκλογές στις 14/10, αναφέρει κυβερνητική πηγή.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα κινηθεί για να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 14 Οκτωβρίου στην περίπτωση που οι βουλευτές μπλοκάρουν την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε μια ανώτερη κυβερνητική πηγή.
Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αύριο επί ενός σχεδίου που θα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, που είναι αντίθετα στη στρατηγική Brexit του Τζόνσον, τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας. Έπειτα θα επιδιώξουν να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα τον εξαναγκάζει να ζητήσει νέα αναβολή της αποχώρησης από την ΕΕ.
Εάν η ομάδα αυτή των βουλευτών πετύχει τον στόχο της, η πηγή τόνισε ότι ο Τζόνσον θα καταθέσει τότε πρόταση στη βουλή για τη διεξαγωγή εκλογών.
«Οι βουλευτές θα βρεθούν αύριο αντιμέτωποι με μια πολύ απλή επιλογή καθώς ψηφίζουν. Αν ψηφίσουν να δώσουν στον Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να διαπραγματευτεί…αυτή θα είναι καλύτερη ευκαιρία για την Βρετανία να πετύχει μια συμφωνία», ανέφερε η πηγή.
«Αλλά, αν ψηφίσουν αύριο να οδηγήσουν σε ναυάγιο την διαπραγματευτική διαδικασία, να αντιταχθούν στο να δώσουν στην Βρετανία τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία, τότε θα πρέπει επίσης να σκεφτούν τι επακολουθεί».
Η ψηφοφορία επί μιας πρότασης για διεξαγωγή εκλογών, αν αυτή κατατεθεί, αναμένεται να γίνει την Τετάρτη και θα απαιτεί πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής των Κοινοτήτων για να περάσει. Αν εγκριθεί, οι εκλογές πιθανώς να γίνουν στις 14 Οκτωβρίου, τόνισε η πηγή.
Πρόσθεσε ότι μολονότι ο Τζόνσον δεν επιθυμεί εκλογές, οι βουλευτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα είναι η συνέπεια της απόφασής τους να ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση αύριο Τρίτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.