Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στη βοήθεια των 20εκ. για τον Αμαζόνιο
Επειδή η πρωτοβουλία των G7 απέτυχε να συμπεριλάβει διαβουλεύσεις με τον Μπολσονάρου
Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.
Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, το οποίο ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της G7, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Γκάρετ Μάρκις ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει την Βραζιλία να καταστείλει τις πυρκαγιές και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι σε συντονισμό με την βραζιλιάνικη κυβέρνηση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Βραζιλία στις προσπάθειές της για την καταπολέμηση αυτών των πυρκαγιών και δεν συμφώνησαν σε μια κοινή πρωτοβουλία της G7 που απέτυχε να συμπεριλάβει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο (Ζαΐχ) Μπολσονάρου», τόνισε ο Αμερικανός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του.
Χαρακτηρίζοντας την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αμαζονία μια παγκόσμια επείγουσα ανάγκη, ο Μακρόν προώθησε αυτή την οικολογική καταστροφή ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην σύνοδο στο Μπιαρίτς, της οποίας προήδρευσε.
Σε μια συνέντευξη Τύπου την τελευταία μέρα της συνόδου, πλάι στον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως οι ηγέτες των κρατών της G7 συζήτησαν εις βάθος το ζήτημα των πυρκαγιών, ανακοινώνοντας ότι θα προσφέρουν 20 εκατομμύρια δολάρια σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη του Αμαζονίου και επιδιώξουν βοήθεια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη των ηγετών για τη βιοποικιλότητα και τον κλίμα που έγινε την Δευτέρα. Ερωτηθείς το γιατί, ο Μακρόν απάντησε ότι ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους είχε διμερείς συναντήσεις να παρευρεθεί.
«Δεν ήταν στην αίθουσα, αλλά η ομάδα του ήταν», είπε ο Μακρόν. «Δεν πρέπει να διαβάζετε το οτιδήποτε για την απουσία του Αμερικανού προέδρου…Οι ΗΠΑ είναι μαζί μας στη βιοποικιλότητα και στην πρωτοβουλία για τον Αμαζόνιο», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.