- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ρίτσαρντ Γκιρ: Ο Σαλβίνι είναι σαν ένα... μωρό Τραμπ
Επενδύει στον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους, εκτίμησε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός
Ως ένα «μωρό Τραμπ» παρουσίασε τον Σαλβίνι ο Ρίτσαρντ Γκιρ, εκτιμώντας πως πρόκειται για πολιτικό που επενδύσει στον φόβο για να κερδίσει ψήφους.
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ιταλία και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι είναι ένα «μωρό Τραμπ» που εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους, κατήγγειλε ο Ρίτσαρντ Γκιρ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
O 69χρονος Αμερικανός ηθοποιός συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Σαλβίνι για το Open Arms, το πλοίο ισπανικής ΜΚΟ που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες, με τη Ρώμη να εμποδίζει τον ελλιμενισμό του σε οποιοδήποτε ιταλικό λιμάνι.
«Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι "μωρό Τραμπ". Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος» υπογράμμισε ο Αμερικανός ηθοποιός.
Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες. Σε απάντηση, ο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στο Χόλιγουντ και να τους βάλει «στις επαύλεις του».
«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη» εκτίμησε ο χολιγουντιανός σταρ.
Ωστόσο, ο Γκιρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Σαλβίνι διότι «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιος με (την προσωπικότητα) που εμφανίζει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς». «Όμως, βλέπει την πολιτική ως μέσο να αυξήσει τη δημοτικότητά του» σημείωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή αντίθεση στη χρήση βίας και φόβοι για ρήγμα στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις με Ευρώπη
«Πιο ισχυρό το ΝΑΤΟ με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ»
Πίσω από τις δηλώσεις και τα tweets, τέσσερις αναλυτές επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τι πραγματικά παίζεται στο Ιράν
Δυσαρέσκεια συμμάχων της Μόσχας μετά και τη σύλληψη Μαδούρο
Δημοσκόπηση του AtlasIntel δείχνει προβάδισμα της αντιπολίτευσης και επιφυλάξεις για την επέμβαση των ΗΠΑ
Τα αγροτικά προϊόντα, ο ανταγωνισμός και η πρόσβαση σε νέες αγορές
Ο Στέφαν Ιβάνοβιτς εργαζόταν ως πορτιέρης στο Le Constellation - Εθνικός ήρωας στη Σερβία
Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.500
Aγρότες στους δρόμους με αφορμή τη συμφωνία Mercosur, μερικές υπερβολές και μερικοί παραλογισμοί
Υπήρξε ο τρίτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ακόμα 55 έχουν τραυματιστεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.