- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Λιβύη: Πύραυλος τίναξε στον αέρα κινητή ιατρική μονάδα – 5 νεκροί
Μαίνεται ο εμφύλιος στην πολύπαθη αφρικανική χώρα, με αμάχους να βομβαρδίζονται από μαχητικά
Τραγικός ο απολογισμός του βομβαρδισμού κινητής ιατρικής μονάδας στην πρωτεύουσα της Λιβύης.
Πέντε γιατροί σκοτώθηκαν και 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Λιβύη από αεροπορικό πλήγμα σε κινητή νοσοκομειακή μονάδα στην πρωτεύουσα, Τρίπολη. Την είδηση έκανε γνωστή το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.
«Η κινητή νοσοκομειακή μονάδα που βρίσκεται στον τομέα της Αρτηρίας του Αεροδρομίου αποτέλεσε στόχο μιας αεροπορικής επιδρομής, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε γιατροί και τραυματίστηκαν άλλα οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μέλη σωστικών συνεργείων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αργά το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λαμίν αλ Χασέμι.
Τα ασθενοφόρα και οι κινητές νοσοκομειακές μονάδες κοντά σε εμπόλεμες ζώνες στο νότιο τμήμα της Τρίπολης αποτελούν συχνά στόχο αεροπορικών πληγμάτων, τα οποία η κυβέρνηση εθνικής ενότητας αποδίδει στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Με προπύργιο την ανατολική Λιβύη έχει εξαπολύσει από τον περασμένο Απρίλιο συντονισμένη επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας, όπου εδρεύει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η πλευρά Χάφταρ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.
«Τα αεροσκάφη του Χάφταρ βομβάρδισαν την νοσοκομειακή μονάδα. Το πλήγμα είχε απευθείας στόχο το νοσοκομείο, το οποίο ήταν γεμάτο ιατρικό προσωπικό» σημείωσε ο Χασέμι.
Νωρίτερα, στις 16 Ιουλίου, η κινητή νοσοκομειακή μονάδα της Αλ Σουάνι (25 χλμ. νοτια της Τρίπολης) βομβαρδίστηκε για δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησαν οι φονικές μάχες περιμετρικά της πρωτεύουσας. Τρεις γιατροί και ένας νοσηλευτής είχαν τραυματιστεί.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένως απευθύνει έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές να μη στοχεύουν ιατρικές υποδομές και προσωπικό.
Εκτιμάται οτι οι μάχες στα περίχωρα της πρωτεύουσας έχουν στοιχίσει τη ζωή 1.093 ανθρώπων, με περισσότερους από 5.752 να έχουν τραυματιστεί. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.