Κοσμος

Ισχύει ότι Μέδουσα – δολοφόνος τρομοκρατεί τη Μεσόγειο;

Τα άρθρα αφήνουν να εννοηθεί ότι οι επιστήμονες έχουν επιστήσει την προσοχή των λουόμενων για ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2-8-778x420.jpg

Οι μεσογειακές ακτές αυτό το καλοκαίρι δεν βρίσκονται αντιμέτωπες με την θανατηφόρα απειλή των μεδουσών man o’ war.

Στο newsbomb.gr διαβάζουμε τον ισχυρισμό ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μεσογειακές ακτές αυτό το καλοκαίρι βρίσκονται αντιμέτωπες με την θανατηφόρα απειλή των μεδουσών man o’ war.

elxhz.jpg

Το είδαμε επίσης στα cna.grdoriforosnews.grtgbnews.comtheworldnews.netmimoupeisgr.blogspot.comthesecretrealtruth.blogspot.com.

Καταρχάς, οι Πορτογαλικές man o’ war (επιστημονική ονομασία Physalia physalis), δεν είναι μέδουσες αλλά σιφωνόφορα, ένας αποικιακός οργανισμός πολλών διαφορετικών πολυπόδων που ζουν συμβιωτικά.

Όσον αφορά τον κίνδυνο, στα ελληνικά άρθρα διαβάζουμε:

Αντιμέτωπες με μια θανατηφόρα απειλή βρίσκονται σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μεσογειακές ακτές αυτό το καλοκαίρι. Ο κίνδυνος ακούει στο όνομα «Man O’War». 

Πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς για ένα ιδιαίτερο επικίνδυνο είδος μέδουσας το τσίμπημα της οποίας μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον άνθρωπο. 

Ήδη οι μπλε μέδουσες με το θανατηφόρο τσίμπημα έκαναν την εμφάνισή τους στις ακτές της Ισπανίας με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν απαγορέψει το κολύμπι σε αρκετές από αυτές. 


Μάλιστα σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun 7 άνθρωποι έχουν τσιμπηθεί αλλά ευτυχώς δεν σώθηκαν αφού τους παρασχέθηκαν αμέσως ιατρικές βοήθειες.

Παρόλα αυτά τα σημάδια από το τσίμπημα προκαλούν τρόμο.

Τα άρθρα αφήνουν να εννοηθεί ότι οι επιστήμονες έχουν επιστήσει την προσοχή των λουόμενων για ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο αρχικό άρθρο της The Sun διαβάζουμε ότι μετά τον τραυματισμό 7 ατόμων, οι man ‘o war απομακρύνθηκαν από το λιμενικό και δόθηκε απαγόρευση κολύμβησης στις συγκεκριμένες παραλίες, η οποία όμως απαγόρευση αναιρέθηκε όταν δεν βρέθηκαν άλλες man ‘o war, και επιτράπηκε η κολύμβηση με προσοχή.

Αυτά όμως αφορούσαν μόνο τον Δήμο Benidorm της Ισπανίας και όχι την ευρύτερη Μεσόγειο. Παρακάτω βλέπουμε την τοποθεσία της περιοχής στον χάρτη της Μεσογείου:

 

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαβριήλ Χαρίτος: Συνέντευξη με τον αναλυτή της Μέσης Ανατολής για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τη ζωή στο Ισραήλ
Γαβριήλ Χαρίτος: «Δεν μένω στον πόλεμο επειδή είμαι θαρραλέος αλλά λόγω ντροπής»

Ένας από τους πιο διεισδυτικούς αναλυτές της Μέσης Ανατολής, που ζει στο Ισραήλ, αφηγείται την ιστορία του: μία διαδρομή ιδιαίτερη, με αρκετούς σταθμούς από τη Ρόδο έως την Ιερουσαλήμ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.