Κοσμος

Το Κρεμλίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση για την κατάσταση στο Ιράν

Έκκληση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές απηύθυνε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iran6.jpg
RQ-4 Global Hawk © EPA/Erik Hildebrandt / US NAVY

Το Κρεμλίνο, με αφορμή την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στον Κόλπο και γύρω από το Ιράν, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Το Κρεμλίνο, με αφορμή την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στον Κόλπο και γύρω από το Ιράν, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Την έκκληση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος, όταν ερωτήθηκε για τον νέο κύκλο έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, είπε ότι «η κατάσταση στον Περσικό είναι εξαιρετικά τεταμένη και αυτό προκαλεί ανησυχία στο έπακρο». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην περιοχή , λέγοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και καλούμε όλες τις χώρες που έχουν σχέση με αυτή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν ισορροπούν στα όρια του πολέμου. Ο Ρώσος αξιωματούχος προέβη στην δήλωση αυτή σχολιάζοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας The New York Times ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν, ενώ αργότερα αναίρεσε την απόφαση του αυτή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν, είναι καθόλα προφανές ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Θα έλεγα ότι είναι ισορροπία στα όρια του πολέμου», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Ριαμπκόφ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «προκαλούν την κατάσταση, την ωθούν στην άβυσσο μιας ανοιχτής σύγκρουσης, όσο κι αν το Πεντάγωνο προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο».

«Γενικά έχω την εντύπωση», συνέχισε ο Ριαμπκόφ, «ότι εκεί δεν αντιλαμβάνονται για τι μιλάμε. Αντί να σκεφθούν ... ότι χρειάζεται πολιτική διέξοδος απ' αυτή την κρίση, αρχίζουν να λένε ότι η Ρωσία δήθεν προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ