Πόρισμα Τραμπ για επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια: «Το Ιράν το έκανε»
Σίγουρος ο Αμερικανός πρόεδρος ότι η Τεχεράνη στόχευσε με μαγνητικές νάρκες τα πλοία στη Θάλασσα του Ομάν
Το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στη Θάλασσα του Ομάν, ξεκαθάρισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη Θάλασσα του Ομάν φέρουν «την υπογραφή» του Ιράν. Επικαλούμενος ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο FOX News: «Το Ιράν το έκανε αυτό. Βλέπουμε το πλοίο, με μία νάρκη, που δεν εξερράγη και αυτό έχει την υπογραφή του Ιράν. Ουσιαστικά γράφει Ιράν παντού. Εικάζω ότι δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω αποδείξεις».
Ο Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο ενός μακροχρόνιου κλεισίματος των Στενών του Χορμούζ από την Τεχεράνη, επισημαίνοντας: «Οι Ιρανοί δεν θα κλείσουν (τα Στενά). Δεν θα τα κλείσουν, δεν θα τα κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το γνωρίζουν αυτό. Αυτό τους έχει ειπωθεί με τον πλέον σθεναρό τρόπο».
Ερωτηθείς πώς σχεδιάζει να απευθυνθεί προς το Ιράν και να σταματήσει τέτοιου είδους επεισόδια, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός απάντησε: «Θα δούμε».
Είχε προηγηθεί μια ημέρα νωρίτερα η τοποθέτηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι απρόκλητες επιθέσεις είναι μέρος μιας εκστρατείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας για κλιμάκωση των εντάσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.