HBO κατά τουριστών: «Σεβαστείτε λίγο την ιστορία του Τσερνόμπιλ»
Έξαλλος ο δημιουργός της σειράς με την αμάθεια και αναίδεια των επισκεπτών
Ο σεναριογράφος της σειράς Chernobyl του HBO καταγγέλλει ότι κάποιοι βγάζουν ακόμη και γυμνές ή άσεμνες φωτογραφίες.
Οργισμένος δηλώνει ο δημιουργός της δραματικής σειράς Chernobyl παραγωγής HBO για την τουριστική εκμετάλλευση του τόπου που εκτυλίχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δυστύχημα της σύγχρονης ιστορίας. Παράλληλα καταδικάζει την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει η πλειονότητα των τουριστών με τις ακατάλληλες selfies στην πόλη Πρίπιατ της Ουκρανίας και κοντά στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι κάποιοι βγάζουν ακόμη και γυμνές ή άσεμνες φωτογραφίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική κίνηση στο Τσερνόμπιλ έχει αυξηθεί κατά 30 με 40% από τότε που προβλήθηκε η μίνι σειρά του HBO που εξιστορεί την επόμενη ημέρα της καταστροφής του 1986 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Η σειρά προβλήθηκε τον Μάιο.
«Είναι η υπέροχο ότι η σειρά προκάλεσε ένα τέτοιο κύμα τουρισμού στη Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ», γράφει ο σεναριογράφος της σειράς, Γκρεγκ Μάζιν στο Twitter. Και προσθέτει: «είδα όμως και τις φωτογραφίες και κάνω μια παράκληση: σας παρακαλώ να θυμάστε ότι σε αυτό τον τόπο συνέβη μια τραγωδία. Δείξτε λίγο σεβασμό στους ανθρώπους που υπέφεραν και θυσιάστηκαν».
Η σειρά έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Έχει χαρακτηριστεί «τηλεοπτικό αριστούργημα», ενώ όλοι συμφωνούν ότι απέφυγε να εξωραΐσει την καταστροφή.
Ο τόπος της καταστροφής είναι ανοικτός για τους τουρίστες από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Η δημοτικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Ιδίως η πόλη φάντασμα του Πρίπιατ είναι πόλος έλξης τουριστών. Η Ζώνη Αποκλεισμού έχει εξελιχθεί σε σημαντικό καταφύγιο ζώων και γενικά της άγριας ζωής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.