- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Άρχισε η διαδικασία της ανέλκυσης του ναυαγίου στον Δούναβη
Έχασαν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι και άλλοι οκτώ παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι, αλλά θεωρούνται νεκροί
Η ουγγρική αστυνομία άρχισε σήμερα την επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του Δούναβη του σκάφους που ανατράπηκε και βυθίστηκε την 29η Μαΐου.
Η ουγγρική αστυνομία άρχισε σήμερα την επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του Δούναβη του σκάφους που ανατράπηκε και βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από μεγαλύτερο πλοίο κρουαζιέρας στον ποταμό, την 29η Μαΐου στην κεντρική Βουδαπέστη· στο δυστύχημα αυτό έχασαν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι και άλλοι οκτώ παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι, πάντως θεωρούνται νεκροί. Το Sirene, πλοίο μήκους 26 μέτρων, που μετέφερε 33 νοτιοκορεάτες τουρίστες και είχε δύο μέλη πληρώματος ουγγρικής υπηκοότητας, συγκρούστηκε με το Viking Sigyn, άλλο κρουαζιερόπλοιο που έκανε τουριστικές περιηγήσεις στον ποταμό ο οποίος διαπερνά την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Οι δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης δεν μπόρεσαν να εξετάσουν το βυθισμένο πλοίο, λόγω των ισχυρών ρευμάτων στον ποταμό. Η ανέλκυση του κουφαριού του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ώρες και θα επιτρέψει να γίνει έρευνα στο εσωτερικό του ώστε να ανασυρθούν τυχόν πτώματα θυμάτων, όπως εξήγησε χθες εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ουκρανός καπετάνιος του Viking Sigyn προφυλακίστηκε από τις ουγγρικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται. Τον βαρύνει η κατηγορία της «εγκληματικής αμέλειας σε δημόσια υδάτινη οδό».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.