- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άρχισε η διαδικασία της ανέλκυσης του ναυαγίου στον Δούναβη
Έχασαν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι και άλλοι οκτώ παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι, αλλά θεωρούνται νεκροί
Η ουγγρική αστυνομία άρχισε σήμερα την επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του Δούναβη του σκάφους που ανατράπηκε και βυθίστηκε την 29η Μαΐου.
Η ουγγρική αστυνομία άρχισε σήμερα την επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του Δούναβη του σκάφους που ανατράπηκε και βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από μεγαλύτερο πλοίο κρουαζιέρας στον ποταμό, την 29η Μαΐου στην κεντρική Βουδαπέστη· στο δυστύχημα αυτό έχασαν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι και άλλοι οκτώ παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι, πάντως θεωρούνται νεκροί. Το Sirene, πλοίο μήκους 26 μέτρων, που μετέφερε 33 νοτιοκορεάτες τουρίστες και είχε δύο μέλη πληρώματος ουγγρικής υπηκοότητας, συγκρούστηκε με το Viking Sigyn, άλλο κρουαζιερόπλοιο που έκανε τουριστικές περιηγήσεις στον ποταμό ο οποίος διαπερνά την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Οι δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης δεν μπόρεσαν να εξετάσουν το βυθισμένο πλοίο, λόγω των ισχυρών ρευμάτων στον ποταμό. Η ανέλκυση του κουφαριού του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ώρες και θα επιτρέψει να γίνει έρευνα στο εσωτερικό του ώστε να ανασυρθούν τυχόν πτώματα θυμάτων, όπως εξήγησε χθες εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ουκρανός καπετάνιος του Viking Sigyn προφυλακίστηκε από τις ουγγρικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται. Τον βαρύνει η κατηγορία της «εγκληματικής αμέλειας σε δημόσια υδάτινη οδό».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.