- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ προς Βρετανούς: «Μην πληρώσετε τον λογαριασμό του Brexit»
Μία ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ...συμβουλεύει τους Βρετανούς για το Brexit.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις 39 δισεκατομμύρια λίρες του λογαριασμού διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να «εγκαταλείψει» τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλες δεν δώσουν στο Λονδίνο αυτό που επιθυμεί.
Μία μέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Βρετανία, σε συνέντευξή του στους Sunday Times, ο Τραμπ είπε πως ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας πρέπει να στείλει τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ευρωφοβικό Kόμμα του Brexit, να διεξαγάγει τις συνομιλίες με την ΕΕ.
Χθες, σε μια άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα Sun, ο Τραμπ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Συντηρητικών ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός», είπε.
Στη συνέντευξή του στους Times, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα είναι λάθος για τους Συντηρητικούς να μην εμπλέξουν τον Φάρατζ στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε το Kόμμα του Brexit στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.
«Μ' αρέσει πολύ ο Νάιτζελ. Έχει πολλά να προσφέρει - είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος», είπε ο Τραμπ.
«Δεν θα τον φέρουν στις συνομιλίες, αλλά σκεφτείτε πόσο καλό αποτέλεσμα θα είχαν, αν το έκαναν. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας.
Αναφορικά με τον λογαριασμό διαζυγίου του Brexit, ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας «Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα πλήρωνα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό».
Επίσης ανέφερε ότι θα χρειαζόταν να «γνωρίσει» τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν πριν εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να κοινοποιήσουν τις πλέον ευαίσθητες μυστικές πληροφορίες με μια αριστερή κυβέρνηση.
Ο Κόρμπιν χαρακτήρισε την ανοιχτή στήριξη του Τραμπ στον Τζόνσον ως μια «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις της Βρετανίας. «Η απόπειρα του προέδρου Τραμπ να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αποτελεί μια απόλυτα απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοκρατία της χώρας μας», τόνισε νωρίτερα το Σάββατο ο Κόρμπιν.
Στη συνέντευξη του ο Τραμπ τέλος προειδοποίησε τους Βρετανούς υπουργούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην διακινδυνέψουν την ανταλλαγή πληροφοριών, επιτρέποντας στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei να εισέλθει στο βρετανικό δίκτυο δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθησαν ο πατέρας και η μητριά
Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια
. Πρόκειται για το έργο «Αφήστε τα μικρά παιδιά να έρθουν σε μένα»
Aγγελίες με λούτρινα παιχνίδια προκάλεσαν κινητοποίηση των αρχών
Το «Citizen Vigilante», σε σκηνοθεσία του Γερμανού Ούβε Μπολ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εφαρμογή FoodNeverComes,
Οι εικόνες με άδεια ράφια έκαναν γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Ο πύργος, ύψους 189 μέτρων, αγοράστηκε πέρυσι έναντι 275 εκατομμυρίων λιρών
H υπόθεση ήταν «από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής του»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών
Πού βασίζεται η ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων
Ανείπωτο πένθος για τον Λούκας Τρέχο - Είχε αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα
Νέοι θάνατοι και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών
«Αυτήν την ώρα, κάθε ζωή είναι πηγή ελπίδας», έγραψε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες
Ιούνιος 1976: αεροπειρατεία Παλαιστινίων και Ισραηλινοί κομάντος
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά
Κλιμάκωση και πάλι στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ
Η ανακοίνωση του Σέρβου προέδρου έρχεται έπειτα από ενάμιση χρόνο μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.