Κοσμος

Στη Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος

20 χρόνια μετά την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pope-romania
Πάπας Φραγκίσκος/©EPA/BOGDAN CRISTEL

Τριήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος, από σήμερα μέχρι και την 2α Ιουνίου.

Τη Ρουμανία επισκέπτεται από σήμερα μέχρι και τις 2 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Agerpres", για τριήμερη αποστολική επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιείται υπό τον τίτλο "Ας περπατήσουμε μαζί!".

Είκοσι χρόνια μετά την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Ρουμανία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οκτώ ομιλίες σε διάστημα τριών ημερών και συναντήσεις με πολιτικές και θρησκευτικές αρχές.

"Έρχομαι στη Ρουμανία, μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, ως προσκυνητής και αδελφός και ευχαριστώ τον Πρόεδρο (σ.σ. της Ρουμανίας) και τις άλλες κρατικές αρχές για την πρόσκλησή μου και για την πλήρη συνεργασία τους. Αισθάνομαι ήδη τη χαρά της συνάντησης με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και με Καθολικούς ποιμένες και πιστούς.

Έρχομαι έτσι ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε μαζί. Περπατάμε μαζί όταν μαθαίνουμε να διατηρούμε τις ρίζες και την οικογένεια, όταν φροντίζουμε το μέλλον των παιδιών και του αδελφού μας δίπλα μας, όταν ξεπεράσουμε τους φόβους και τις υποψίες μας, όταν πετάμε τα εμπόδια που μας χωρίζουν από τους άλλους" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του Πάπα Φραγκίσκου στο Βουκουρέστι, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12.05 (τοπική ώρα), παρουσία του Προέδρου της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις. Ο Πάπας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρουμάνο Πρόεδρο και στη συνέχεια συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και εκπροσώπους πολιτικών και θρησκευτικών αρχών. Το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Δανιήλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ