Ο Σαλβίνι παίρνει φορά - Ζητά μείωση φόρων στην ΕΕ
Πώς ερμηνεύει ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι εντολή για αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, εκτιμά ο Ματέο Σαλβίνι.
Η νίκη της Λέγκα στις ευρωπαϊκές εκλογές στην Ιταλία δίνει στο ακροδεξιό κόμμα την εντολή να επιβάλει περικοπές στους φόρους και να δώσει μάχη για την επίτευξη αλλαγών στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.
Το κόμμα του Σαλβίνι κέρδισε το 34,3% των ψήφων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, διπλασιάζοντας τις επιδόσεις του σε σχέση με τον κυβερνητικό του εταίρο, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, που έλαβε μόλις 17,1% και βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από την κεντροαριστερά.
«Έφθασε η στιγμή που θα πρέπει να συζητήσουμε εκ νέου και πλήρως σχετικά με τους παλιούς κι αναχρονιστικούς κανόνες που έβλαψαν την Ευρώπη. Ειδάλλως, μια ψήφος όπως αυτή δεν μπορεί να εξηγηθεί», είπε ο Σαλβίνι σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο.
Ο Σαλβίνι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υποσχόταν βαθιές περικοπές στους φόρους, ακόμα κι αν αυτό ισοδυναμεί με ανυπακοή προς τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν επέδειξε καμία πρόθεση υποχώρησης. Η μείωση της φορολογίας αποτελεί «καίριο ζήτημα» για τους Ιταλούς και θα βρεθεί στο επίκεντρο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, υπογράμμισε ο ηγέτης της Λέγκας.
«Εάν (οι Βρυξέλλες) ζητήσουν περικοπές, εμείς θα πούμε όχι» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι «πεπεισμένος» πως η νέα Επιτροπή, που αναμένεται να συγκροτηθεί τον Νοέμβριο, θα είναι «φιλικότερη» προς την Ιταλία.
Νωρίτερα, σήμερα, έτεινε κλάδο ελαίας προς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των κυβερνητικών εταίρων του.
«Για εμένα, οι κυβερνητικοί σύμμαχοί μας είναι φίλοι κι από αύριο θα επιστρέψουμε στη δουλειά με ηρεμία και ηπιότερους τόνους» σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Ο αντίπαλός μου είναι και παραμένει η Αριστερά» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο Δημοκρατικό Κόμμα, που συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.