- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Αποχώρηση για τη Βρετανία ακόμα και χωρίς συμφωνία
«Πρέπει να προχωρήσουμε» επιμένει η βουλευτής των Τόρις Έσθερ Μακβέι
«Η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς συμφωνία» δηλώνει υποψήφια διάδοχος της Μέι.
H Bρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στο τέλος Οκτωβρίου ακόμη και αν αυτό σημαίνει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, δήλωσε η βουλευτής των Τόρις και υποψήφια διάδοχος της Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία, η Έσθερ Μακβέι, κάτι το οποίο ωστόσο οι Εργατικοί θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τους για θέματα οικονομίας Τζον ΜακΝτόνελ.
"Η 31η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία-κλειδί και θα αποχωρήσουμε (από την ΕΕ) τότε και αν αυτό σημαίνει χωρίς συμφωνία αυτό και θα γίνει", δήλωσε στο Sky News η Μακβέι, μια πρώην υπουργός και υπέρμαχος του Brexit. "Αυτή η ημερομηνία είναι τώρα προκαθορισμένη. Δεν θα ζητήσουμε και άλλη παράταση, αυτή είναι μια καταστροφική αβεβαιότητα που οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η χώρα δεν επιθυμούν".
"Η απειλή τώρα είναι υπαρκτή ένας εξτρεμιστής υπέρμαχος της εξόδου να γίνει ηγέτης των συντηρητικών και να μας ρίξει στον γκρεμό με μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα, να συσπειρώσουμε τον λαό και να εμποδίσουμε την έξοδο χωρίς συμφωνία και αν αυτό σημαίνει να επιστρέψει η εντολή στον λαό (για ένα δεύτερο δημοψήφισμα), τότε ας είναι", είπε από την πλευρά του ο ΜακΝτόνελ.
Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη υπέρμαχος του Brexit, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος διάδοχος της Μέι, μετέδωσε το Sky News.
"Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να ενώσω το Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα (Σ.τ.Σ: ο επίσημος τίτλος του κόμματος των Τόρις), έτοιμος να πραγματοποιήσω το Brexit και έτοιμος να ηγηθώ αυτής της σπουδαίας χώρας", δήλωσε ο ίδιος.
Η Μέι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία τον ερχόμενο μήνα και πολλοί από εκείνους που θέλουν να την αντικαταστήσουν δήλωσαν ότι η χώρα πρέπει να βγει από το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς συμφωνία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.