- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Να απελευθερωθούν 24 ναύτες που κρατούνται στη Ρωσία
Κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα
Την απελευθέρωση των 24 Ουκρανών ναυτών που κρατούνται στην Ρωσία ζητά το Κίεβο.
Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα την απελευθέρωση των 24 Ουκρανών ναυτών που κρατούνται στην Ρωσία με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα στον πορθμό του Κέρτς, κατηγορώντας την Μόσχα ότι «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».
«Κάθε επιπλέον μέρα κράτησης του εντείνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών» δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ελένα Ζερκάλ η οποία εκπροσώπησε τη χώρα της στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS), που έχει την έδρα του στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Η Ζερκάλ μετά την ολοκλήρωση ης ακροαματικής διαδικασίας στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο τη Θάλασσας δήλωσε ότι η Ουκρανία απαιτεί από την Ρωσική Ομοσπονδία να αποδεσμεύσει και να επιστρέψει άμεσα τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία που έχει συλλάβει, να σταματήσει τις δικαστικές διώξεις κατά των 24 Ουκρανών ναυτών, να τους απελευθερώσει και να τους αφήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας Πακ Τζιν Χιόν, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας σε σχέση με την προσφυγή της Ουκρανίας, δήλωσε ότι θα εκδώσει την απόφαση του στις 25 Μαΐου.
Η Ρωσία δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με την προσφυγή της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας δεν είναι αρμόδιο για να αποφανθεί για το «συμβάν του Κέρτς». Στις 6 Μαΐου η ρωσική πλευρά ενημέρωσε το Διεθνές Δικαστήριο για το ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας για την υπόθεση αυτή στις 16 Απριλίου με εντολή του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε Ουκρανία στις 16 Απριλίου, στις 25 Νοεμβρίου του 2018 η Ρωσική Ομοσπονδία έθεσε υπό τον έλεγχο της και συνέλαβε τρία πολεμικά πλοία, τα «Μπερντινιάκ» «Νικόπολ» και «Γιανι Κάπου», καθώς και 24 ναύτες. Κατά την διάρκεια της σύλληψης τους σύμφωνα με την αγωγή τα πλοία βρισκόντουσαν στην Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού.
Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά τα τρία πολεμικά πλοία στις 25 Νοεμβρίου παραβίασαν τους κανόνες διέλευσης πολεμικών μέσω των Στενών του Κερτς μέσω των ρωσικών χωρικών υδάτων κατά την πορεία τους από την Μαύρη Θάλασσα προς την Αζοφική. Εν συνεχεία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της ρωσικής ακτοφυλακής να σταματήσουν όπως προβλέπουν οι κανόνες διέλευσης του πορθμού του Κέρτς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.