- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ κατακρίνει και πάλι τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας
Λέγοντας ότι οι ΗΠΑ χάνουν δισεκατομμύρια εξαιτίας του Πεκίνου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέκρινε σήμερα την Κίνα για τις εμπορικές της πρακτικές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέκρινε σήμερα την Κίνα για τις εμπορικές της πρακτικές, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ χάνουν δισεκατομμύρια εξαιτίας του Πεκίνου και δεσμεύθηκε να προστατεύσει το αμερικανικό εμπόριο ενώ κλιμακώνεται η ένταση ύστερα από την απειλή του το σαββατοκύριακο να αυξήσει τους δασμούς.
Χθες, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τη διαμάχη που έχει σημαδευθεί από αντίποινα-δασμούς μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, ενώ οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αναμένονταν να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα.
Οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν βουτιά σήμερα. Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν 6%, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες υποχώρησαν κατά 1,6% ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό μηνός.
Ο Τραμπ φάνηκε να υπερασπίζεται τη χθεσινή του δήλωση, επικαλούμενος το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. «Συγγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνουμε άλλο αυτό», έγραψε στο Twitter νωρίς σήμερα (τοπική ώρα).
Ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του δήλωσαν ότι οι συνομιλίες προχωρούσαν καλά κατά τη διάρκεια του γύρου συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο. Ωστόσο, χθες ο Τραμπ δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία προχωρά πολύ αργά.
Είπε επίσης ότι θα επιβάλει δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 325 δισεκ. δολαρίων «σύντομα», το οποίο ουσιαστικά θα σημαίνει ότι θα όλα τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα στις ΗΠΑ θα βαρύνονται με δασμούς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.