- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
StalinGulag ή «το τρολ» που εξοργίζει το Κρεμλίνο - Ποιος είναι;
Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο παίζει χρόνια κρυφτούλι με γραφειοκράτες της Μόσχας
Γνωστός για τα φαρμακερά του σχόλια για τη ρωσική πολιτική ζωή ο StalinGulag έχει 1,5 εκατομμύριο followers στο Twitter και το Telegram και αποκαλύφθηκε.
Μέχρι σήμερα «ανώνυμος», ο εξαιρετικά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρώσος μπλόγκερ, επικριτής του Κρεμλίνου και της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας, αποκάλυψε την ταυτότητά του.
Γνωστός για τα φαρμακερά του σχόλια για την ρωσική πολιτική ζωή, ο StalinGulag έχει 1,5 εκατομμύριο followers στο Twitter και το Telegram, την κρυπτογραφημένη εφαρμογή SMS.
Η ταυτότητά του τροφοδοτούσε επί χρόνια εικασίες, μέχρι που αυτήν την εβδομάδα βγήκε από την ανωνυμία και αποκάλυψε το όνομά του: Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ, γεννημένος το 1992 στην Μαχατσκάλα του Βορείου Καυκάσου.
«Είμαι ο StalinGulag και δεν είμαι πλέον ανώνυμος», έγραψε χθες στο Twitter χθες ο Γκορμπούνοφ ανεβάζοντας ταυτόχρονα ένα link που παρέπεμπε στην συνέντευξη που έδωσε το BBC.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την συνέντευξή του δείχνουν ότι κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Λέει ότι αυτό τον συνοδεύει σχεδόν σε όλη του την ζωή, αφού υποφέρει από μία ανωμαλία στην σπονδυλική στήλη.
«Το blog δεν ήταν κάτι που το είχε σχεδιάσει. Συνέβη λίγο κατά λάθος», δηλώνει λέγοντας ότι ήθελε να προβάλει τους παραλογισμούς της πολιτικής ζωής στην Ρωσίας.
Σε πρόσφατη ανάρτηση τόνιζε ότι τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα αναμετέδιδαν χωρίς διακοπή ένα τηλεοπτικό debate στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.
«Αυτό δείχνει σε ποιο σημείο έχει εκπέσει το πολιτικό μας σύστημα. Είναι πιο ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις εκλογές μιας ξένης χώρας από το να τρέφεις ακόμη και την ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι αντίστοιχο» στην Ρωσία, έγραψε.
Ο Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ λέει ότι ζει στην Μόσχα όπου εξασκεί το επάγγελμα του trader. Εξηγεί ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ανωνυμία έπειτα από έρευνα που έκανε η αστυνομία στο σπίτι των γονιών του στην Μαχατσκάλα.
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένως προσπαθήσει να μπλοκάρουν sites επικριτικά προς το Κρεμλίνο, ανάμεσά τους και το Telegram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.