Κοσμος

Η έκθεση Μάλερ σε 60 δευτερόλεπτα (video)

Η ανταποκρίτρια του BBC στην Ουάσινγκτον εξηγεί 448 σελίδες με αντίπαλο το ρολόι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Mueller report in 60 seconds - BBC News

Μπορεί η ανταποκτρίτρια του BBC στην Ουάσινγκτον να εξηγήσει το πόρισμα Μάλερ των 448 σελίδων σε 60 δευτερόλεπτα;

Πολυσέλιδη σαν βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 που ανέδειξε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Μπορεί η ανταποκρίτρια του BBC στην Ουάσινγκτον Τζέιν Ο' Μπράιαν να παρουσιάσει τα βασικά συμπεράσματα αυτής της έκθεσης σε 60 δευτερόλεπτα; Η απάντηση είναι, «ναι». Δείτε το.

Υπενθυμίζεται η έκθεση Μάλερ περιλαμβάνει μια σειρά από περιστατικά στα οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ενέργειες για να δυσκολέψει τις έρευνες. Ο ειδικός εισαγγελέας δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα για το αν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης δικαιοσύνης, όμως ταυτόχρονα δεν τον απαλλάσσει.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τα ευρήματα της έκθεσης του αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και δήλωσε ότι αυτός ο τελευταίος δεν κατάφερε να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ χαρακτήρισε την επεξεργασμένη έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ ως ένα “ουσιαστικά καταστροφικό” γεγονός, μεταδίδει το CNN.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπαθεί ξεκάθαρα να παρουσιάσει μία ιδανική κι όσο το δυνατόν πιο μικρή εικόνα από την έκθεση του Μάλερ. Όταν την διαβάζεις, αυτό είναι ουσιαστικά καταστροφικό», δήλωσε ο Κλάπερ στον Κρις Γκουόμο του CNN κάνοντας σαφή αναφορά στους χειρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ. Ο Κλάπερ είναι σήμερα, αναλυτής σε θέματα εθνικής ασφάλειας για το CNN.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η επεξεργασμένη έκδοση της έκθεσης του Μάλερ που δημοσιοποιήθηκε χθες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αποτέλεσμα της έρευνας που είχε διάρκεια σχεδόν δύο ετών κατέδειξε «με πλούσιες λεπτομέρειες, το μέγεθος, αλλά και την εξάπλωση της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016».

Ο Κλάπερ εκδήλωσε επίσης, «την προσωπική του ικανοποίηση» για τα ευρήματα της έρευνας του Μάλερ, με δεδομένη την έκθεση της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που παρουσιάστηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2017, στον (τότε) εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ