Γιούνκερ: Απίθανο η Πολωνία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση
Απαντώντας σχετικά με το αν θα υπάρξει ένα «Polexit»
«Η Πολωνία είναι μαζί μας (με την Ευρωπαϊκή Ένωση) επειδή έχουμε κοινές αξίες», δήλωσε ο Γιούνκερ
Η Πολωνία είναι απίθανο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν το κυβερνών ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επανεκλεγεί φέτος, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Απαντώντας σε ερώτηση της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita σχετικά με το αν θα υπάρξει ένα «Polexit» μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Πολωνία, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Όχι».
«Η Πολωνία είναι μαζί μας (με την Ευρωπαϊκή Ένωση) επειδή έχουμε κοινές αξίες», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Η δήλωσή του έγινε ενώ το μεγαλύτερο μέτωπο της αντιπολίτευσης στην Πολωνία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την ΕΕ.
Το PiS βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πολωνικά δικαστήρια από τις αρχές του 2016. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν την Κομισιόν.
Ανήσυχη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση περιφρονεί θεμελιώδεις δημοκρατικές προδιαγραφές σ' αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων, η επιτροπή άρχισε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία για να διαπιστώσει αν η Πολωνία τηρεί το κράτος δικαίου.
Το κόμμα έχει επίσης συγκρουσθεί με τις Βρυξέλλες όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη μετανάστευση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμβουλές για την προστασία των καταναλωτών από τις αναδυόμενες απειλές
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.