Κοσμος

Ο καμικάζι της Σρι Λάνκα είχε σπουδάσει σε Βρετανία και Αυστραλία

Ταυτοποιήθηκαν οι οκτώ από τους εννέα δράστες των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σρι Λάνκα
Σρι Λάνκα/ © EPA/JAGADEESH NV

Ένας από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στη Σρι Λάνκα είχε σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Αυστραλία.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τις ταυτότητες των δραστών βομβιστικών επιθέσεων ανήμερα του καθολικού Πάσχα στη Σρι Λάνκα που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή 359 ανθρώπων.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι ένας εκ των δραστών είχε σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αργότερα παρακολούθησε κάποια μαθήματα και στην Αυστραλία. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ από τους εννέα δράστες των επιθέσεων.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, δήλωσε χθες Μεγάλη Τρίτη πως όλες οι ενδείξεις τείνουν στη διαπίστωση πως πίσω από τις επιθέσεις ενδέχεται να κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος.

Η ίδια η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Amaq, προπαγανδιστικό όργανο των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσα στους δράστες υπήρχε μία γυναίκα.

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σρι Λάνκα προειδοποίησε χθες ότι ακόμα «υπάρχουν σχέδια για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις» στη νησιωτική χώρα.

«Οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν χωρίς καμία προειδοποίηση. Στόχοι είναι οι μεγάλες αίθουσες συνάθροισης και οι δημόσιοι χώροι», είπε ο Αμερικανός χαρακτηριστικά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ