Κοσμος

Σπίτι Τρόμου: Τα παιδιά συγχώρεσαν τους βασανιστές γονείς τους

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τάρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

13 παιδιά που βίωσαν την κακοποίηση και τον τρόμο στα χέρια των γονιών τους δηλώνουν ότι τους συγχωρούν. Οι γονείς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Τα παιδιά τους ζεύγους από την Καλιφόρνια συγχώρεσαν τους γονείς τους που επί χρόνια τα βασάνιζαν και τα είχαν σε αιχμαλωσία.

Η υπόθεση είναι γνωστή στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως «Το Σπίτι του Τρόμου». Οι γονείς Ντέιβιντ και Λουίζ Τάρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2018, όταν η 17χρονη κόρη τους κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι-φυλακή στο Πέρις.  

Το ζεύγος ομολόγησε την ενοχή του. Παραδέχθηκαν ότι για εννέα χρόνια κακοποιούσαν 12 από τα 13 παιδιά τους.



«Αγαπώ και τους δύο γονείς τόσο πολύ», αναφέρει η Τζέσικα σε γραπτή δήλωσή της που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Μπορεί να μην ήταν οι καλύτεροι στο πώς μας μεγάλωσαν αλλά διαμόρφωσαν τις προσωπικότητές μας», πρόσθεσε.



Ένα άλλο παιδί αναφέρθηκε στα βασανιστήρια που βιώσαν στα χέρια των γονιών τους. «Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις τι τραβήξαμε μεγαλώνοντας. Ακόμα έχω εφιάλτες. Ακόμα βλέπω στον ύπνο μου τα αδέλφια μου αλυσοδεμένα και δαρμένα. Αλλά αυτό ήταν τότε και το σήμερα είναι διαφορετικό».  

Τα παιδιά, ηλικίας από δύο έως 29 ετών όταν ζούσαν σε αιχμαλωσία, βρέθηκαν από την αστυνομία υποσιτισμένα και δεμένα χειροπόδαρα σε έπιπλα.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο στο σπίτι που βρίσκεται 112 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες είπαν ότι δεν άντεξαν τη δυσοσμία, ενώ έκαναν λόγο για ένα σπίτι ερείπιο. Οι γονείς δεν επέτρεπαν στα παιδιά και θύματά τους να κάνουν μπάνιο παρά μόνο μια φόρα τον χρόνο, δεν τους επέτρεπαν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα και ουδέποτε επισκέφθηκαν τον οδοντίατρο.