Κοσμος

Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Τραμπ

Η Κίρστεν Νίλσεν ήταν υπεύθυνη για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίρστεν Νίλσεν
Κίρστεν Νίλσεν / © EPA/JIM LO SCALZO

Υπέβαλε την παραίτηση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών η Κίρστεν Νίλσεν, η οποία είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενος πολιτικές της ηγεσίας Τραμπ στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Μεγάλη τιμή για μια ολόκληρη ζωή» χαρακτήρισε η Αμερικανίδα τον διορισμό της στο εν λόγω υπουργείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω Twitter την προσωρινή αντικατάσταση της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας από τον Επίτροπο Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων, Κέβιν ΜακΑλίναν.

Η Νίλσεν υπήρξε επικεφαλής του σχεδίου Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και τον διαχωρισμό οικογενειών μεταναστών.

Η Αμερικανίδα δεν ανακοίνωσε επισήμως τον λόγο της παραίτησής της, αλλά εξήγησε ότι ήταν «η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει» και υπογράμμισε ότι οι «ΗΠΑ είναι πιο ασφαλείς σήμερα από την ημέρα που μπήκε στην κυβέρνηση».

Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017.  Είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ