Κοσμος

Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 επίδοξοι ληστές τραπεζών νεκροί

Ανθρωποκυνηγητό χιλιομέτρων, ομηρία κατοίκων και εικόνες αστυνομικής ταινίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
brazil
Βραζιλία/ ©TWITTER/Globo

Τουλάχιστον 10 ληστές τραπεζών είναι νεκροί έπειτα από αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας του Σάο Πάολο ανακοίνωσε ότι περίπου 25 ύποπτοι εμπλέκονται στις προσπάθειες να ανατινάξουν μαζικά μηχανήματα ΑΤΜ για να αποσπάσουν χρήματα, έγκλημα που είναι κοινό στη Βραζιλία.

Μία από τις τράπεζες βρισκόταν δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα. 

Ο αστυνομικός διοικητής δήλωσε στο δίκτυο TV Globo ότι η εγκληματική ομάδα ήταν έτοιμη για πόλεμο.

Η αστυνομία έφτασε στις τράπεζες και αντιμετώπισε τους επίδοξους ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία μέχρι την πόλη της Γκουαραρέμα, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του μητροπολιτικού κέντρου του Σάο Πάολο.

Οι ύποπτοι μπήκαν σε ένα σπίτι και κράτησαν τους ενοίκους όμηρους, αλλά η αστυνομία κατάφερε να τους απελευθερώσει, ανέφερε η αστυνομία χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ενώ δεν διευκρινίστηκε αν συνελήφθησαν οι υπόλοιποι δράστες.

Ο αστυνομικός διοικητής Μάριο Σίλβα δήλωσε στην τηλεόραση Globo ότι η εγκληματική ομάδα ήταν υπό επιτήρηση και ότι «ήδη ήξεραν ότι θα πραγματοποιήσουν επίθεση. Δεν γνωρίζαμε ακριβώς πού θα γίνει η επίθεση, ωστόσο. Αλλά αυξήσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ