- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεομηνία στη Βραζιλία - Δέκα νεκροί λόγω των καταρρακτωδών βροχών
Για μια ακόμη φορά «όμηροι» της βροχής και της αδράνειας των αρχών οι πολίτες του Ρίο ντε Τζανέιρο
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.
Ο πρώτος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς το πρωί της Τρίτης, αλλά αυξήθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς άνδρες του πυροσβεστικού σώματος εντόπιζαν κι άλλα θύματα, τρία από αυτά μέσα σε ταξί που παρασύρθηκε από χείμαρρο.
Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια, πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν φουσκωτές βάρκες για να σώσουν παιδιά.
Ο δήμαρχος Μαρσέλου Κριβέλα κήρυξε την πόλη σε κατάσταση κρίσης, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, και προέτρεψε τους πολίτες να μη κυκλοφορούν στους δρόμους παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη, καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονταν χθες, αν και δεν ήταν τόσο ισχυρές. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, έπεσαν 245 χιλιοστά βροχής μέσα σε μερικές ώρες στην Κοπακαμπάνα, ενώ ο μέσος όρος των κατακρημνίσεων τον Απρίλιο δεν ξεπερνά τα 95 χιλιοστά.
Πριν από δύο μήνες, πλημμύρες είχαν στοιχίσει επτά ανθρώπινες ζωές στη μεγαλούπολη, όπου πολλοί κάτοικοι ζουν σε φαβέλες, παραγκουπόλεις συχνά οικοδομημένες σε πλαγιές λόφων, ιδιαίτερα ευάλωτες.
Η εφημερίδα O Globo σε κύριο άρθρο της κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι της πόλης που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε «ομήρους» της βροχής εξαιτίας της «αδράνειας» του δήμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.