Κοσμος

Φονικοί χείμαρροι στο Ιράν - Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί (video)

Έρμαια στη μανία της φύσης οι κάτοικοι - Δεν έμεινε τίποτα στη θέση του

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Adámas - Change it (Audio Video)

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες σε μεγάλο τμήμα του Ιράν.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές στην επαρχία Γκολεστάν, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Παρόμοια εικόνα και σε περιοχές στο νότιο και δυτικό τμήμα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καλλιέργειες καλύφθηκαν από το νερό της βροχής, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ορμητικούς χείμαρρους να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους, με ανθρώπους να προσπαθούν απεγνωσμένα να γλιτώσουν. Τραγική η κατάσταση στην πόλη Σιράζ (επαρχία Φαρς), όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Φονικές πλημμύρες στο Ιράν: Καταστροφές στην πόλη Σιράζ
Φονικές πλημμύρες στο Ιράν: Καταστροφές στην πόλη Σιράζ/©EPA/AMIN BERENJKAR

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί επισκέφτηκε τους πληγέντες στο Γκολεστάν, κάνοντας λόγο για «φαινόμενο άνευ προηγουμένου». Όπως είπε, οι 25 από τις 31 επαρχίες της χώρας έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πλημμύρες στο Ιράν: Επίσκεψη Ροχανί στις πληγείσες περιοχές
Πλημμύρες στο Ιράν: Επίσκεψη Ροχανί στις πληγείσες περιοχές/©EPA/PRESIDENTIAL OFFICE HANDOUT

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν το Ιράν εδώ και 10 ημέρες. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται το Σάββατο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ