Κοσμος

Έλληνας πρόξενος στη Νέα Ζηλανδία: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

«Μαύρη μέρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία/Twitter

«Είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας» ανέφερε ο Έλληνας πρόξενος Γιώργος Νεονάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δεν υπάρχουν Έλληνες  ή ελληνικής καταγωγής στα θύματα ή τους τραυματίες» από την τρομοκρατική επίθεση σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ANT1, ο κ. Νεονάκης υποστήριξε πως ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί ακριβώς και πώς έδρασαν οι δράστες.

Σχολιάζοντας τις εικόνες φρίκης που μεταδόθηκαν σε live μετάδοση στο Facebook και δείχνουν έναν από τους τρομοκράτες να εκτελεί πιστούς στο τζαμί, πυροβολώντας αδιακρίτως, ο κ. Νεονάκης είπε πως ο δράστης με απόλυτη ψυχραιμία έφτασε στο τέμενος, εκτέλεσε τον κόσμο και στη συνέχεια ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο του, πήρε δεύτερο όπλο και συνέχισε τη δολοφονική του δράση.

Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε στο GPS τη διεύθυνση του επόμενου τεμένους που είχε βάλει στον στόχο. Κατευθύνθηκε εκεί και συνέχισε τις δολοφονίες. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Νεονάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ