Κοσμος

Εκτέλεσαν με έξι σφαίρες τον αρχιμαφιόζο της Νέας Υόρκης

Ο Φρανκ Κάλι ήταν ο «αρχηγός» της οικογένειας Γκαμπίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρανκ Κάλι
Φρανκ Κάλι

Έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη εκτελέστηκε εν ψυχρώ και με έξι σφαίρες ο αρχιμαφιόζος και αρχηγός της οικογένειας Γκαμπίνο, Φρανκ Κάλι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η αστυνομία σε δημοσιογράφους ο 53χρονος Κάλι δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Τοντ Χιλ στο Στάτεν Άιλαντ και κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο δράστης διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με ένα μπλε αυτοκίνητο.

Μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης γράφουν ότι πρόκειται για την πρώτη δολοφονία αρχηγού της μαφίας από το 1985.

Η εγκληματική οικογένεια Γκαμπίνο είναι μία από τις πέντε ιστορικές οικογένειες Ιταλών μαφιόζων στη Νέα Υόρκη.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει το κίνητρο της δολοφονίας. «Δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η έρευνα είναι σε εξέλιξη», αναφέρει ανακοίνωση της νεοϋορκέζικης αστυνομίας.

Στο παρελθόν, επικεφαλής αυτής της οικογένειας υπήρξαν διάσημοι μαφιόζοι, όπως ο Κάρλο Γκαμπίνο και ο Τζον Γκότι.

Ο Φρανκ Κάλι, με καταγωγή από τη Σικελία, ήταν από πολλές απόψεις το αντίθετο των προαναφερόμενων «νονών», αφού κρατούσε χαμηλό προφίλ και απεχθανόταν την επίδειξη. 

«Ήταν ένας κάπο της παλαιάς σχολής, ήσυχος αλλά αποτελεσματικος», αναφέρουν αξιωματούχοι της αστυνομίας που ειδικεύονται στη μαφία. 

Ο Κάλι είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια «μετάγγιση» νέου αίματος Ιταλών γκάνγκστερ στην οικογένεια Γκαμπίνο. Επίσης, είχε επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στο εμπόριο ηρωΐνης και οξυκωδόνης.

Όσον αφορά το ποινικό του μητρώο, είχε μόνο μια καταδίκη για απόπειρα εκβιασμού ενός εργαζόμενου στους Αγώνες Ταχύτητητας Nascar, που τον έστειλε στη φυλακή για μόλις 16 μήνες το 2008. 

Έκτοτε παρέμενε εκτός φυλακής, ελεύθερος να συνεχίζει το έργο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ