- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μαφία δεν «βγαίνει» - Ζητά κατώτατο μισθό από το κράτος
«Δεν θα πάρουν φράγκο» απαντά ο Λουίτζι Ντι Μάιο
Στην Ιταλία οι διάφορες οικογένειες της Μαφίας εκμεταλλεύονται και την παραμικρότερη ευκαιρία για να βγάλουν χρήματα - όχι μόνον μέσα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, αλλά επωφελούμενες και των νόμιμων διαδικασιών του ιταλικού κράτους. Έτσι στα αρμόδια γραφεία που καταχωρούν τις αιτήσεις των δικαιούχων για την παροχή του κατώτατου μισθού κατατέθηκαν και αιτήσεις από τη γνωστή μαφιόζικη οικογένεια των Σπάντα, που η δράση τους στην Όστια κοντά στη Ρώμη είχε απασχολήσει τις αρχές το περασμένο έτος και είχε οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων μελών της και την κατάσχεση και κατεδάφιση παράνομων επαύλεών τους στην περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα II Messaggero και του ιστότοπου Huffington Post, η οικογένεια που από τη δεκαετία του ’50 που εγκαταστάθηκε στην περιοχή και έκτοτε λυμαίνεται την Όστια και μέλη τους έχουν καταδικασθεί πρωτόδικα «για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση», επιδιώκει να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση από το κράτος και διάφορα μέλη των Σπάντα μετέβησαν σε ένα από τα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για να αιτηθούν κατώτατο μισθό. «Τουλάχιστον τρεις πυρήνες της οικογένειας Σπάντα έκλεισαν συνάντηση στα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν το έγγραφο που αποτελεί το προαπαιτούμενο για την αίτηση κατώτατου μισθού», γράφει η εφημερίδα.
Στην υπόθεση αυτή επενέβη, μόλις έγινε γνωστή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Λουΐτζι Ντι Μάιο, που με tweet του αποσαφήνισε πως θα ζητήσει διευκρινήσεις για την υπόθεση και διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουν φράγκο».
Μεταξύ εκείνων που έκαναν αίτηση σύμφωνα με τη Messaggero περιλαμβάνεται επίσης και ο Ρομπέρτο Σπάντα, ενός από τους επικεφαλής της οικογένειας και πρωτεργάτης των επεισοδίων κατά δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RAI, για τα οποία εκτίει ποινή εξαετούς φυλάκισης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.