- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μαφία δεν «βγαίνει» - Ζητά κατώτατο μισθό από το κράτος
«Δεν θα πάρουν φράγκο» απαντά ο Λουίτζι Ντι Μάιο
Στην Ιταλία οι διάφορες οικογένειες της Μαφίας εκμεταλλεύονται και την παραμικρότερη ευκαιρία για να βγάλουν χρήματα - όχι μόνον μέσα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, αλλά επωφελούμενες και των νόμιμων διαδικασιών του ιταλικού κράτους. Έτσι στα αρμόδια γραφεία που καταχωρούν τις αιτήσεις των δικαιούχων για την παροχή του κατώτατου μισθού κατατέθηκαν και αιτήσεις από τη γνωστή μαφιόζικη οικογένεια των Σπάντα, που η δράση τους στην Όστια κοντά στη Ρώμη είχε απασχολήσει τις αρχές το περασμένο έτος και είχε οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων μελών της και την κατάσχεση και κατεδάφιση παράνομων επαύλεών τους στην περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα II Messaggero και του ιστότοπου Huffington Post, η οικογένεια που από τη δεκαετία του ’50 που εγκαταστάθηκε στην περιοχή και έκτοτε λυμαίνεται την Όστια και μέλη τους έχουν καταδικασθεί πρωτόδικα «για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση», επιδιώκει να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση από το κράτος και διάφορα μέλη των Σπάντα μετέβησαν σε ένα από τα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για να αιτηθούν κατώτατο μισθό. «Τουλάχιστον τρεις πυρήνες της οικογένειας Σπάντα έκλεισαν συνάντηση στα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν το έγγραφο που αποτελεί το προαπαιτούμενο για την αίτηση κατώτατου μισθού», γράφει η εφημερίδα.
Στην υπόθεση αυτή επενέβη, μόλις έγινε γνωστή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Λουΐτζι Ντι Μάιο, που με tweet του αποσαφήνισε πως θα ζητήσει διευκρινήσεις για την υπόθεση και διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουν φράγκο».
Μεταξύ εκείνων που έκαναν αίτηση σύμφωνα με τη Messaggero περιλαμβάνεται επίσης και ο Ρομπέρτο Σπάντα, ενός από τους επικεφαλής της οικογένειας και πρωτεργάτης των επεισοδίων κατά δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RAI, για τα οποία εκτίει ποινή εξαετούς φυλάκισης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.