- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον ομόφυλο γάμο του μπροστά σε Άραβες
Ο ηγέτης του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ στη σύνοδο ΕΕ κι Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δέχτηκε τη στήριξη πολλών Ευρωπαίων υπουργών, αφού υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να ζει με τον σύντροφό του, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
«Ένας σπουδαίος κύριος. Σ' ευχαριστούμε, Ξαβιέ Μπετέλ» έγραψε στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ. Ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας Κρίστιαν Γένσεν, ο οποίος τον επαίνεσε για το θάρρος του.
Ο Μπετέλ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το 2015, τη χρονιά που ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου νομιμοποιήθηκε στο Μεγάλο Δουκάτο, παντρεύτηκε τον σύντροφό του, έναν αρχιτέκτονα.
«Το να μην έλεγα τίποτα δεν υπήρχε στις επιλογές μου», σχολίασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αναρτώντας στο Twitter την πληροφορία που είχε αναφέρει νωρίτερα ο Γερμανός δημοσιογράφος Στέφαν Λάιφερτ, του τηλεοπτικού καναλιού ZDF.
Σύμφωνα με τον Λάιφερτ, ο 45χρονος Μπετέλ είχε πει σε μια ομιλία του στη σύνοδο αυτήν ότι είναι «παντρεμένος με έναν άνδρα» και ότι για την ένωση αυτή θα του επιβαλλόταν η θανατική ποινή "σε πολλές από τις χώρες που εκπροσωπούνται σε αυτό το τραπέζι". Ένα μέλος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου επιβεβαίωσε την πληροφορία, στην εφημερίδα L' Essentiel.
Η αντίδραση ήταν «παγερή σιωπή από ορισμένους, σιωπηρή χαρά από άλλους», σχολίασε ο Λάιφερτ.
Η ομοφυλοφιλία επισύρει τη θανατική ποινή σε ορισμένες χώρες, όπως στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.