- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τερέζα Μέι: Εναλλακτική για Brexit χωρίς συμφωνία
Φαίνεται να υποκύπτει στις πολιτικές πιέσεις η Βρετανίδα πρωθυπουργός
Η Βρετανία αποχωρεί χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου από την ΕΕ, μόνο εάν εξασφαλίσει τη σαφή συναίνεση του κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου μόνο εάν υπάρχει σαφής συναίνεση στη Βουλή (των Κοινοτήτων) για αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.
Αναλυτικότερα, θα υπάρξει ψηφοφορία για την παράταση του άρθρου 50, εάν δεν εγκριθεί προηγουμένως η συμφωνία για την αποχώρηση και εάν οι βουλευτές αποκλείσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
Η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε σε τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες: η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης, μέχρι τις 12 Μαρτίου, η δεύτερη ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου -σε περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης δεν εγκριθεί από την Βουλή- στην οποία θα ζητά από τους βουλευτές να εγκρίνουν ή όχι την αποχώρηση χωρίς συμφωνία και η τρίτη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου -εάν οι βουλευτές απορρίψουν την αποχώρηση χωρίς συμφωνία- για το κατά πόσο το κοινοβουλίο επιθυμεί μία σύντομη και περιορισμένης χρονικής διάρκειας παράταση του άρθρου 50.
Σε περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει αυτή την πρόταση, η κυβέρνηση θα αναζητήσει τους τρόπους για την υλοποίησή της.
Όπως τόνισε, η ίδια δεν επιθυμεί την παράταση του άρθρου 50, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη πιο επικίνδυνα όρια. Αναρωτήθηκε τι είδους μηνύματα θα στείλει η Βουλή προς τους ψηφοφόρους, εάν θα πρέπει η Βρετανία να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, στην περίπτωση που υπάρξει παράταση του άρθρου και μετά τον Ιούνιο.
Επέκρινε την τροπολογία της βουλευτού των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ για παράταση της ημερομηνίας εξόδου προκειμένου να αποφευχθεί η αποχώρηση χωρίς συμφωνία, επειδή παραδίδει την διαδικασία αποχώρησης στους βουλευτές και τόνισε ότι η παράταση δεν προσφέρει λύση σε κανένα πρόβλημα, αφού στο τέλος και πάλι η Βρετανία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο εάν θα αποχωρήσει με μία συμφωνία ή χωρίς συμφωνία ή να μην αποχωρήσει καθόλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.