- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προσωρινή κράτηση δημοσιογράφων γιατί ενοχλήθηκε ο Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μάλιστα τους παραχώρησε πρώτα συνέντευξη
Ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Univision κατήγγειλε ότι η δημοσιογραφική ομάδα του τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας, όπου τους παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την προβολή από τον βραβευμένο δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος στον Μαδούρο πλάνων από Βενεζουελάνους που τρώνε μέσα από ένα απορριμματοφόρο, σύμφωνα με το δίκτυο.
Ο εξοπλισμός του τηλεοπτικού συνεργείου κατασχέθηκε.
Ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποδεχθεί εκατοντάδες δημοσιογράφους αλλά ότι δεν υποστηρίζει "τα φθηνά σόου".
Το Univision, το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το εξαμελές συνεργείο του αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες αλλά ότι τα προσωπικά τους είδη και το οπτικό και ηχητικό υλικό δεν τους επιστράφηκε.
Μιλώντας στο Univision, ο Ράμος είπε ότι κάποιες από τις ερωτήσεις του "δεν άρεσαν" στον Μαδούρο. Οι ερωτήσεις αυτές αφορούσαν "την έλλειψη δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, τα βασανιστήρια, τους πολιτικούς κρατούμενους και την ανθρωπιστική κρίση".
"Σηκώθηκε όταν του έδειξα βίντεο με νέους ανθρώπους να τρώνε μέσα από ένα αποριμματοφόρο", είπε σε συνέντευξή του στο προεδρικό μέγαρο Miraflores στην πρωτεύουσα Καράκας.
"Αυτό που του είπα είναι ότι εκατομμύρια Βενεζουελάνοι και πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο δεν τον θεωρούν νόμιμο πρόεδρο αλλά δικτάτορα".
Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους ο Ράμος και η αντιπρόεδρος του Univision Μαρία Μαρτίνες παρέμειναν "για λίγα λεπτά" σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο με σβησμένο το φως, μετέδωσε ο σταθμός.
Σήμερα θα απελαθεί το συνεργείο του καναλιού, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Ράμος, ένας βετεράνος αμερικανός δημοσιογράφος γεννημένος στο Μεξικό, είναι γνωστός για το επιθετικό περιεχόμενο των ερωτήσεών του. Το 2015 τον είχαν διώξει από μια συνέντευξη Τύπου του τότε προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.
Τον περασμένο μήνα πολλοί Βενεζουελάνοι και ξένοι δημοσιογράφοι είχαν κρατηθεί προσωρινά ενώ εργάζονταν στο Καράκας και κάποιοι από αυτούς απελάθηκαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση με παρακολούθηση οθονών και φίλτρα στο διαδίκτυο
«Ενδιαφερόταν για το FBI και τα όπλα»
Οι εξελίξεις σε Βενεζουέλα και Ιράν επιταχύνουν τα πολεμικά γυμνάσια απέναντι στην κινεζική απειλή
Το κυβερνητικό σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο
Τι αναφέρει κοινή ανακοίνωση για τις συμβάσεις των εργαζομένων και τη μελλοντική λειτουργία του ομίλου
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα
Της απαγορεύτηκε να πλησιάζει το παιδί
Νεκρός και ο μαθητής που άνοιξε πυρ
Μέσα από αναρτήσεις της μοιράζοταν την περιπέτειά της και έδινε αισιόδοξα μηνύματα στους ακολούθους της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.