- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη σήμερα στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία, όπου βεβηλώθηκαν 80 τάφοι ενός εβραϊκού κοιμητηρίου.
«Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, περίπου 80 τάφοι του ισραηλιτικού κοιμητηρίου του Κατσενέμ βρέθηκαν βεβηλωμένοι», καθώς είχαν σχηματισθεί πάνω τους με σπρέι αγκυλωτοί σταυροί, ανακοίνωσε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου. Η εισαγγελία του Στρασβούργου ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τάφοι αυτού του κοιμητηρίου, που βρίσκεται από το 1795 στο Κατσενέμ, ένα χωριό 800 κατοίκων, βεβηλώθηκαν με αγκυλωτούς σταυρούς που ζωγραφίσθηκαν με μπλε και κίτρινο σπρέι. Ένας τάφος φέρει επίσης την επιγραφή «Elsassisches Schwarzen Wolfe» (Αλσατικοί μαύροι λύκοι), πιθανή αναφορά σε μια αυτονομιστική οργάνωση που δρούσε στη δεκαετία του 1970.
Αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφίσθηκαν με σπρέι και στην πόρτα ενός σπιτιού κοντά στο κοιμητήριο, καθώς και στον τοίχο του περιβόλου. Η πρόσβαση στο κοιμητήριο αποκλείσθηκε γρήγορα από τη χωροφυλακή, που κρατούσε σε απόσταση τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες.
«Ογδόντα τάφοι βεβηλώθηκαν στο Κατσενέμ. Αγανάκτηση και αηδία. Αυτές οι αποκρουστικές πράξεις είναι ύβρις στη μνήμη της χώρας μας. Στις αξίες που σφυρηλάτησαν την ψυχή του λαού μας. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην παραμείνουν ατιμώρητες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.
Ο νομάρχης του Κάτω Ρήνου Ζαν-Λικ Μαρξ καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αυτή τη βδελυρή αντισημιτική πράξη και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς την εβραϊκή κοινότητα, η οποία έγινε άλλη μια φορά στόχος».
«Ο αντισημιτισμός πλήττει τις αξίες της Δημοκρατίας που συμμερίζονται όλοι οι Γάλλοι. Καμιά βία, καμιά εκδήλωση μίσους ή μισαλλοδοξίας δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο το να ζούμε μαζί», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.