- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τούρκος αξιωματούχος: «Θα αγοράσουμε από τη Ρωσία τους S-400»
Η αντιπαλότητα Μόσχας-Ουάσινγκτον δεν αλλάζει το σχέδιο για την παραλαβή των πυραύλων τον Νοέμβριο
Η Τουρκία θα προχωρήσει με την αγορά από τη Ρωσία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου Βολκάν Μποζκίρ.
Η Τουρκία, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι παραμένει δεσμευμένη στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος παρά τις προειδοποιήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι οι S-400 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.
Ο Μποζκίρ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα παραμείνει πιστή στη συμφωνία που έχει υπογράψει με τη Ρωσία για την αγορά των s-400, καθώς οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας στον τομέα της ασφάλειας.
«Σε ό,τι αφορά τους Patriot, αν η ευκαιρία είναι στο επίπεδο που επιθυμούμε, έχουμε δηλώσει ότι ίσως αγοράσουμε και αυτούς» πρόσθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ενώ εξήγησε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ είναι εξίσου σημαντικές.
«Απλώς και μόνο επειδή η Ρωσία έχει ζητήματα με μια άλλη χώρα, για την οποία νοιαζόμαστε πολύ, δεν θα ήταν σωστό να επιλυθεί το θέμα μέσω της Τουρκίας» είπε στους δημοσιογράφους ο Μποζκίρ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα έχει καταβάλει τα περισσότερα χρήματα για την αγορά των S-400 και τα αντιαεροπορικά συστήματα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τον Νοέμβριο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αν η Τουρκία προχωρήσει με την αγορά των S-400, η Ουάσινγκτον θα αποσύρει την πρότασή της να πουλήσει στην Άγκυρα πυραύλους Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχουν, επίσης, προειδοποιήσει ότι η αγορά των S-400 θα θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία για την πώληση αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα και ίσως αναγκάσει τις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.