- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άλλαξαν σε «Βόρεια Μακεδονία» οι πινακίδες και τα σύμβολα (εικόνες)
Στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στην αλλαγή των πινακίδων στο συνοριακό πέρασμα με την Ελλάδα, προχώρησε η πΓΔΜ, καθώς τέθηκε σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης η Συμφωνία των Πρεσπών και η χώρα μετονομάστηκε -και επίσημα- σε Βόρεια Μακεδονία.
Ήδη, το νέο όνομα της χώρας αναγράφεται στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων της χώρας, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ εμφανίζεται πλέον, στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως υπουργός Εξωτερικών της «Βόρειας Μακεδονίας» (σ.σ. δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τη φωτογραφία του προφίλ του).
Παράλληλα, άλλαξε το σύμβολο της κυβέρνησης στα Σκόπια, σε «κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», τόσο στα σλαβομακεδονικά όσο και στα αλβανικά.
Τα Σκόπια ανακοίνωσαν, επίσης, ότι ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της χώρας. «Οι δύο χώρες έστειλαν το βράδυ της Τρίτης επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο Γκουτέρες), με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.
Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι «Ρηματικές διακοινώσεις θα σταλούν προσεχώς στη γραμματεία του ΟΗΕ, στις χώρες-μέλη του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν για τις αλλαγές».
Επιπλέον, η κυβέρνηση των Σκοπίων άλλαξε το όνομα της χώρας στον επίσημο ιστότοπό της. Πλέον, όποιος μπαίνει, διαβάζει «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Το ίδιο ισχύει και στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για συμμετοχή στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις
Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος αμφισβητεί τη δικαιοδοσία δικαστηρίου της Φλόριντα
Θανάσιμα τραυματισμένος από μαχαίρι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΜΑ Μοχάμανταλι Σαντουλόγιεφ
Η περιπέτεια μιας νεαρής γυναίκας ευαισθητοποιεί για τη χρήση των φακών επαφής
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.