- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Γιούνκερ σε Μέι: Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τη συμφωνία για το Brexit
Γκι Φερχόφσταντ: Η Βρετανή πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει backstop
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια των «έντονων, αλλά εποικοδομητικών» συνομιλιών τους σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία του Brexit.
«Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με πνεύμα συνεργασίας για την επίτευξη μίας συντεταγμένης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι έτοιμο να επεξεργασθεί περισσότερο την συνοδευτική πολιτική διακήρυξη για τις νέες σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.
Οι Γιούνκερ και Μέι θα συναντηθούν και πάλι πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ο Σχοινάς, ενώ οι διαπραγματευτές Μισέλ Μπαρνιέ, για την Ένωση, και Στίβεν Μπάρκλεϊ για το Ηνωμένο Βασίλειο, θα συναντηθούν την Δευτέρα.
Στην κοινή τους δήλωση μετά τη συνάντηση αναφέρουν:
«Η πρωθυπουργός περιέγραψε το κλίμα στο βρετανικό κοινοβούλιο και το κίνητρο πίσω από την ψηφοφορία της προηγούμενης εβδομάδας στη Βουλή των Κοινοτήτων, με την οποία ζητεί μια νομικά δεσμευτική αλλαγή στους όρους του “backstop”.
»Παρουσίασε διάφορες εναλλακτικές για να φτάσουμε σε συμφωνία αναφορικά με αυτές τις ανησυχίες στο περιεχόμενο της συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. (Οι εναλλακτικές αυτές) είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις της προς το Κοινοβούλιο.
»Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η ΕΕ των 27 δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία αποχώρησης, αλλά εξέφρασε ότι (η ΕΕ) είναι ανοικτή ως προς την τροποποίηση της μελλοντικής σχέσης (τους) στο να γίνει πιο φιλόδοξη αναφορικά με τους όρους του περιεχομένου και της συμφωνίας».
Η Βρετανή πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο ταγιάνι και τον συντονιστή του Brexit για το σώμα Γκι Φερχόφσταντ. Ο κ. Φερχόφσταντ δήλωσε ότι η κα Μέι «μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας (backstop)» στη συμφωνία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.