Κοσμος

Η Ουάσινγκτον δίνει στον Γκουαϊδό περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μαδούρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουάν Γκουαϊδό
Χουάν Γκουαϊδό / © EPA/LEONARDO MUNOZ

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι πιστοποίησαν την εξουσία του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό να ελέγχει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία κατέχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ή οποιαδήποτε άλλη ασφαλισμένη αμερικανική τράπεζα.

Η πιστοποίηση, που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ισχύει για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή στην κεντρική τράπεζά της.

«Αυτή η πιστοποίηση θα βοηθήσει τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας να διαφυλάξει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε σε δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Παλαντίνο.

Στο μεταξύ, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, απέφυγε να διευκρινίσει αν η Ουάσινγκτον εξετάζει την πιθανότητα να αναπτύξει 5.000 στρατιώτες στην Κολομβία για να αντιμετωπίσει την κρίση στη Βενεζουέλα.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό ο Σάναχαν είπε ότι δεν το έχει συζητήσει με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Ο τελευταίος άφησε να πλανώνται πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις των ΗΠΑ, όταν εμφανίστηκε στο briefing, τη Δευτέρα, έχοντας γραμμένη στις σημειώσεις του τη φράση «5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», χώρα που συνορεύει με τη Βενεζουέλα. «Δεν το έχω συζητήσει με τον σύμβουλο Μπόλτον», είπε ο Σάναχαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ