Κοσμος

H μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου τυπώθηκε και είναι έτοιμη προς χρήση (video)

Στη Σαγκάη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Come and see the #3D-printed concrete bridge that was built in Shanghai

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε να εκπονήσει το φιλόδοξο έργο στη συνοικία Μπαοσάν της Σανγκάης είναι ο Σου Βεϊγκουό, καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά. Η ομάδα συνεργάστηκε με την κατασκευαστική εταιρεία Shanghai Wisdom Bay Investment Management Company, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η πεζογέφυρα. Πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές αποτέλεσε η πέτρινη γέφυρα Αντζί (επαρχία Χεμπέι), ηλικίας 1.400 ετών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, χρειάστηκαν μόλις 35 ημέρες για να ολοκληρωθεί η εκτύπωση όλων των τμημάτων. Το μήκος της πεζογέφυρας είναι 26,3 μέτρα και το πλάτος 3,6 μέτρα, ενώ κάθε τετραγωνικό μέτρο μπορεί να αντέξει βάρος 250 κιλών.

Στη γέφυρα υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Κατ' αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία της τάσης της κατασκευής και της παραμόρφωσής της συλλέγονται και αναλύονται με απίστευτη ταχύτητα. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, αυτό θα έχει πρακτική συνέπεια όσον αφορά τη συμπεριφορά νέων υλικών σκυροδέματος και τις μηχανικές ιδιότητες της δομής των εκτυπωτικών εξαρτημάτων.

China's first 3D-printed pedestrian bridge to be put into use in Shanghai

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.